Elektroenergetski sistem normalno funkcioniše

EPS radi stabilno i po mećavi

  • 0

Snabdevanje električnom energijom u Srbiji je stabilno i svi sistemi „Elektroprivrede Srbije“ normalno funkcionišu uprkos mećavi i ledenom talasu.

 

Zbog temperature koja u Srbiji već nedelju dana ne prelazi nula stepeni Celzijusa povećana je potrošnja električne energije za grejanje. EPS je u utorak isporučio 136,8 miliona kilovat-sati električne energije građanima i privredi Srbije, što je za 18 odsto više od proseka za ovo doba godine. Procene su da će potrošnja i danas biti na istom nivou.

 

EPS je preduzeo sve mere da se obezbedi kontinuirana proizvodnja uglja i električne energije i u teškim zimskim uslovima. Spremni su i planovi aktivnosti i u najkraćem mogućem roku otklanjaju se svi prekidi u snabdevanju, do kojih uglavnom dolazi na teško pristupačnim planinskim područjima. Broj korisnika koji je tokom dana imao prekide u snabdevanju manji je od 0,0005 procenata od ukupnog broja kupca.

 

U veoma teškim snežnim uslovima stabilna je proizvodnja uglja na kolubarskim i kostolačkim kopovima, a nema problema ni u proizvodnji električne energije u termo i hidroelektranama. Monterske ekipe su u punoj pripravnosti i u najkraćem roku izlaze na teren u slučaju kvarova i prekida.

 

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA