≫ 

"Velika je šansa da se neću slagati sa Putinom": Tramp se obratio novinarima i najavio povlačenje iz biznisa (VIDEO)

- Biću najveći stvaratelj radnih mesta kog je Bog stvorio - rekao je Tramp

  • 3

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp održao je konferenciju za novinare, prvu nakon šest meseci, kako bi najavio povlačenje iz biznisa. Rekao je da će biti najveći stvaratelj radnih mesta kog je Bog stvorio. Govorio je i o hakovanju i o odnosima s Rusijom i Vladimirom Putinom.

Putin drži Trampa čvrsto u šaci, sledi ucena? Ima dokumente o seksualnim perverzijama novog predsednika SAD

Obraćanje novinarima počeo je i zahvaljivanjem članovima novinarskih organizacija, onima koji su mu se prirdužili u osudi nedavnih "lažnih vesti" o njemu i izveštaju američke obaveštajne zajednice o navodnom ruskom hakovanju američkih izbora.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Odnos Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina jedna je od prvih načetih tema.

- Ako me Putin voli, meni je to prednost. Ne znam da li ću se slagati sa Putinom, nadam se hoću, ali postoji šansa da neću - rekao je Tramp.

Na pitanje da li bi Hilari Klinton bila bolja, novoizabrani predsednik SAD rekao je:

- Dajte, nemojte, molim vas.

Tramp je odgovarao i na pitanja o hakovanju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Što se tiče hakovanja, mislim da iza toga stoji Rusija, ali mislim da će nas hakovati i druge zemlje. Ali, da su Rusi imali nešto, pustili bi to, kao što su uradili Hilari i njenim ljudima. U javnost izlaze mnoge informacije koje su bitne, ali mi imamo vrhunsku odbranu koja će se pobrinuti za to - kaže Tramp.

Na pitanje da li veruje da je hakovanje bilo opravdano, odgovorio je da nije imao posla u Rusiji do sada, niti onih koji bi se trebalo dogoditi u Rusiji, niti bilo kakvog duga ili kredita.

- Jedine koje zanimaju moji poreski izveštaju ste vi novinari. Javnost to ne zanima - izjavio je.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dodao je da će njegova dva sina voditi njegovu kompaniju na vrlo profesionalan način, i da o tome neće razgovarati s njim.

- Biću najveći stvaratelj radnih mesta kog je Bog stvorio. Bio sam aktivan u poslednje vreme, posebno na ekonomskom planu. Ford će otvoriti veliku firmu, sa velikim ulaganjem. Čuo sam da će Dženeral motors slediti njihov primer, i nadam se da će se veliki deo industrije vratiti, naveo je. Ista očekivanja imam i za farmaceutsku industriju, ali i tu mora mnogo propisa još da se donese - objasnio je.

Tramp je povukao još neke korake kako u budućnosti ne bi došlo do sukoba interesa. Saopštio je da on i njegova supruga, Ivanka Tramp, neće imati nikakvu ulogu u organizaciji Tramp.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Svi poslovi koji su pokrenuti, naložio je da se raskinu, što mu je donelo gubitke, rekla je predstavnica njegove kompanije.

Nikakvi međunarodni ugovori neće biti potpisani, dok je predsednik. O svim novim poslovima znaće samo preko novina, navela je. Svi novi poslovi i ugovori biće trogo kontrolisani.

Ipak, Tramp se nije odlučio da proda sinovima Tramp organizaciju. Ono što je učinio omogućilo je njegovim sinovima da sačuvaju ono što je stekao i postigao. Donald Tramp je rešio da sve što zaradi na funkciji donira Ministarstvu finansija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xmaan

    11. januar 2017 | 18:31

    U tekstu ne pise rec "velika" nigde

  • Mislim

    12. januar 2017 | 09:25

    Kako sad to , pa nemoj razocarati 'Rusofilcine' .Ocekivali ljuti da ces mahati carobnim stapicem .Ka sam u toku njegove kampanje napisao da ce to sve biti nastavak politike istih ljudi sa drugacijom strategijom , hiljadu minusa sam dobio za komentar .Vuk dlaku mjenja , cud nikad.

  • Miranda

    11. januar 2017 | 22:00

    Rekao je da ako Rusija bude htela normalne odnose, da ce i on to ciniti, ali ako ne bude htela da ce biti rigorozniji od Hilari po pitanju neslaganja sa Rusima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA