PUTIN SE POVLAČI: Rusi vraćaju vazduhoplovne snage iz Sirije

Već je povučeno prvih šest bombardera SU-24, ali su četiri aviona SU-25 za napade na kopnu odletela u rusku vazduhoplovnu bazu u Hmejmimu u provinciji Latakiji u okviru planirane smene

  • 10

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je počelo da menja sastav svojih vazduhoplovnih snaga u Siriji u okviru ranije najavljenog njihovog delimičnog smanjenja, javljaju ruske agencije.

Moskva optužuje Amerikance za bombardovanje u Siriji: Ubili su 20 civila u ovom napadu

Već je povučeno prvih šest bombardera SU-24, ali su četiri aviona SU-25 za napade na kopnu odletela u rusku vazduhoplovnu bazu u Hmejmimu u provinciji Latakiji u okviru planirane smene, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Ministarstvo dodaje da će i drugi avioni biti povučeni zajedno sa vojnim osobljem koje je stacionirano u bazi.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u decembru da će Rusija povući jedan deo svojih snaga iz Sirije, gde je Rusija vojno intervenisala na strani sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Načelnik Generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov rekao je prošle nedelje da su ruske pomorske snage na čelu sa nosačem aviona "Admiral Kuznjecov" počele da se povlače iz istočnog Mediterana, podseća britanska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rodoljub

    12. januar 2017 | 13:13

    Vas naslov "Putin se povlaci" treba da poseljete nekome ko pravi humoristicke serije. Rusi nece ostaviti Siriju i Asada zapadnim zverima da ga rastrgnu.

  • Kosta

    12. januar 2017 | 12:31

    Putin se ne povlači.Po izvršenju zadatka on vrši samo pregrupisavanje jedinica.Ruski vojnik je overio svoje vojničke sposobnosti,ruska vojna tehnika,svoju pouzdanost.Rusi se nikada nisu povlačili jer povlači se ispred nadmoćnijeg neprijatelja.Rusi su u Siriji pomagali slabijem ,u tom uspeli ,pokazali samo mali deo svoje vojničke vrednosti koji je bio dovoljan da se ameri počnu baviti sami sobom..

  • Putar

    12. januar 2017 | 12:21

    Jos jedan poraz i veliki gubitak. Zao mi nevinih ljudi u srusenu lepotu i neciju domovina, nisu ubili ni 1000 terorista pravih a poginuse 100.000 ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA