Helikopterom, kao u filmu, nosili pomoć zarobljenima na ostrvu kod Beograda (FOTO) (VIDEO)

Na Beloj steni živi 13 ljudi, od kojih dvoje hroničnih bolesnika

  • 0

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su neophodnu hranu, vodu i lekove meštanima Bele stene, na rečnoj adi na Dunavu kod Pančeva, do kojih usled niskih temperatura i leda na Dunavu nije moguće doći plovnim putem, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ovaj Novosađanin ide u nabavku bolesnima i starima (FOTO)

Trinaestorici stanovnika tog naselja, među kojima su dva bolesnika sa hroničnim bolestima, dostavljene su zalihe za narednih nekoliko dana, navodi se u saopštenju.

Dostava neophodnih namernica i lekova obavljena je helikopterom, imajući u vidu da ne postoji drugi način dolaska do ovih ljudi, ističu iz MUP-a.

Foto: MUP Foto: MUP

Dodaje se da su i iz sela Šošanica kod Kraljeva, pripadnici Sektora za vanredne situacije, juče kroz snežne smetove i sedam kilometara neprohodnog puta evakuisali meštanina, koji je odmah prebačen u zdravstveni centar “Studenica“, gde je operisan.

Foto: MUP Foto: MUP
Foto: MUP Foto: MUP
Foto: MUP Foto: MUP

Podseća se i da pripadnici MUP-a u svim opštinama u Srbiji, u kojima je usled niskih temperatura i visokog snežnog prekrivača otežan život građana, ukazuju neophodnu pomoć stanovništvu, a do sada je u svim intervencijama iz smetova evakuisano 145 građana i spašeno šest osoba.

Pogledajte kako izgleda Bela stena, romantično ostrvo između Beograda i Pančeva u vreme leta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA