Povoljniji uslovi za vožnju, oprez zbog poledice i odrona

Početak vikenda sa prvim popodnevnim satima doneće još jednu smenu turista u zimskim turističkim centrima

  • 0

U Srbiji su povoljnije vremenske prilike, ali se u južnom Banatu i u donjem Podunavlju očekuje pojačan vetar koji može naneti sneg na puteve, u severnim delovima poledica, a zbog velikih oscilacija u temperaturi treba biti oprezan zbog odrona, saopštio je jutros AMS S.

Počelo je kao obična svađa u saobraćaju, a onda je jednom od njih pukao film i izvadio je pištolj! (VIDEO)

Ako ste mislili da je ledeni talas najgori horor, grešite: Posle plusa, tokom noći nov minus i ledena kiša!

Prohodnost puteva je iz dana u dan sve bolja i na putevima u planinskim predelima Vranja, Leskovca, Babušnice, Kuršumlije, Kruševca, Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Saobraćaj se u ovim regionima i dalje odvija usporeno i otežano uz obaveznu upotrebu lanaca i zimske opreme.

Početak vikenda sa prvim popodnevnim satima doneće još jednu smenu turista u zimskim turističkim centrima.

Prilazi Kopaoniku, Goču, Tari, Zlatiboru, Staroj Planini, Divčibarama i Kušićima su prohodni, putevi su očišćeni u punoj širini, ali su pod snegom visine i do pet cm zbog čega je saobraćaj usporen i odvija se uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Pojačan vetar koji se očekuje u južnom Banatu i u donjem Podunavlju na pojedinim deonicama može nenati sneg na već očišćene puteve ili stvoriti opasnost od smanjene vidljivosti, ali može doći i do stvaranja manjih snežnih nanosa, zato na putevima u ovim područjima budite dodatno oprezni.

Toplije vreme i nešto bolje vremenske prilike u odnosu na predhodne dane, međutim, ukoliko nađete na područja koja su zahvaćena kišom koja se može ledi pri tlu, a koju najavlju metereolizi prvo u severnim, a zatim i u ostalim krajevima Srbije, savetujemo da odmah, smanjite brzinu kretanja svog vozila, napravite što veće odstojanje od vozila ispred vašeg i u najkraćem roku parkirajte vozilo na što bezbednijem mestu, poput parkinga, odmorišta, benziske pumpe, motela ili nekog drugog mesta, a zatim sačekajte dok se prohodnost puta ne poboljša, navodi AMS S.

Velikim oscilacijama u temperaturama između noći i dana, pored mokrih kolovoza koji u večernjim satim prelaze u poledicu, donose još jednu novu opasnost, a to su odroni, koji se pojavljuju iznenada, a karakteristični su na svim putevima koji prolaze kroz kamene useke i klisure.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA