NJET: Amerikanci i dalje neće moći da usvajaju decu iz Rusije. Ovo je glavni razlog

Postoji razlog zašto je Amerikancima zabranjeno usvajanje dece u Rusiji

  • 7

Ruski diplomata Konstantin Dolgov kazao je da akt iz 2013. godine koji američkim građanima zabranjuje da usvajaju rusku siročad ostaje na snazi, zbog situacije koja se nije promenila od kada je on donet.

Soroš besan: Izgubio MILIJARDU dolara zbog Trampa

Podsetimo, takozvani Dima Jakovlev zakon donet je 2013. godine i njime se sprečava da američke agencije posreduju u usvajanju dece iz Rusije, kao i da Amerikanci usvajaju rusku siročad. Zakon je donet nakon što je otkriveno nekoliko slučajeva zlostavljanja dece iz Rusije koju su usvojili Amerikanci, a kazne koje su američki sudovi doneli protiv zlostavljača bile su neuobičajeno blage.

Iako je novopostavljena ombudsmanka za dečija prava Ana Kuznjecova rekla da još uvek nije odlučeno da li će biti vođeni razgovori sa američkim vlastima o prestanku zabrane usvajanja dece, ništa se nije promenilo.

Vrlo jasan stav izneo je Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina koji je udecembru kazao da Putin nije promenio stav o ovom problemu i da zakon služi svojoj svrsi.

Dokument je dobio naziv u znak sećanja na ruskog dečaka koji je preminuo krivicom Amerikanca-usvojitelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA