Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Pratite šta ste propustili u poslednjih 24 sata

  • 0

Po običaju, burnih 24 sata je iza nas. Vesti iz Srbije, ali i iz celog sveta, brojne zanimljivosti su stizale iz minuta u minut, tako da je teško odrediti koja je vest bila udarnija od koje. Na našem portalu, istakle su se sledeće:

Portparolka ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Mišel Šon izjavila je da SAD poštuju pravo Kosova da brine o svojoj granici. Time je podržala delovanje institucija Kosova i slanje specijalnih snaga na prelaz Jarinje kako bi zaustavili ulazak voza koji je iz Beograda krenuo za Kosovo.

- SAD su priznale Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu 2008. godine i mi poštujemo pravo Kosova da odlučuje ko i šta prolazi preko njegove granice – kazala je Šon za Koha ditore i dodala da je SAD drago što u subotu nije bilo sukoba na gradnici. OVDE pročitajte šta ona još kaže.

Pomozite porodici Rajković u najtežim danima, jer oni i njihov bolestan sin nemaju nikoga. A svaki dan je sve teži...

- To su ogromni bolovi koje ne možemo da zaustavimo. Kada je najgore, popije punu flašicu morfijuma, ali ni to mu ne pomaže. Ipak, moj Lazar je ogroman borac, sa tom dijagnozom niko nije izdržao toliko dugo. Njega je držala volja za životom – priča nam kroz suze Perica Rajković, otac 13-godišnjeg Lazara, dečaka koji boluje od najtežeg oblika karcinoma kostiju.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će od danas pa do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana.

Tokom ove nedelje, u većini mesta na području Srbije ocekuju se ledeni dani sa najnižom temperaturom od -10 do minus četiri (- 4), lokalno i nižom, a najvišom od minus četiri (-4) do nula stepeni. Opširnije čitajte OVDE.

Povodom srpskog voza na liniji Beograd – Kosovska Mitrovica, oglasili su se i Bosanci, ovom šaljivom fotografijom. Ne znam šta da kažemo, osim da su u pravu. Jedan je burek!

Carinici su tokom vikenda na graničnom prelazu Gradina otkrili nekoliko prekršaja i zaplenili preko 40.000 evra i 57 boksova cigareta.

Najpre je 13. januara 2017. godine prilikom redovne izlazne kontrole kod holandskog državljanina turskog porekla, u platnenom pojasu obmotanom oko struka, otkriveno preko 50.000 neprijavljenih evra. Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

Ako neko poznaje Novaka Đokovića u dušu, to je Marijan Vajda. Posle odlaska Borisa Bekera iz tima najboljeg srpskog tenisera, Slovak je opet preuzeo palicu i obavlja posao prvog trenera našeg asa.

Valjda je po mnogo čemu važan za Novaka, a srpska javnost ga posebno ceni što je vrlo iskren i konkretan u svim svojim izjavama.

Ako se dan po jutru poznaje, onda bi našim igračima na Australijan Openu trebalo čestitati na jednom važnom kvalitetu u kompleksnom sazvežđu teniske igre – istrajnosti.

Svoje teške mečeve u maksimalnom broju setova dobili su prvo popularna "Džej Džej", Jelena Janković (6:1 1:6 6:4) protiv Laure Sigmund – koja ju je eliminisala upravo sa ovog turnira prošle godine, a ubrzo zatim i Viktor Troicki (6:4 6:4 4:6 4:6 6:3) protiv Damira Džumhura. Više o ovim mečevima možete videti OVDE.

Na jučerašnjem pomenu Željku Ražnatoviću Arkanu, prvi put se pojavila se i njegova ćerka Sofija koja je izjavila da je njen otac bio najbolji čovek na svetu kao i da se stalno čuje sa Cecom Ražnatović.

Da podsetimo, ćerku Sofiju Arkan je dobio sa socijalnom radnicom koja je o Arkanu vodila računa u belgijskom zatvoru. Sofija danas živi u Briselu. Ona je prvi put videla svog oca na ekranu kada je Arkan 1991. godine postao poznat čitavom svetu. Sofija je rođena 1979 godine, a sam Arkan je saznao 1994. godine da ima ćerku u Belgiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA