≫ 

Roditelji nestale Barbare: Objasnili smo gospodinu Rebiću zašto smo nezadovoljni istragom

- Objasnio sam gospodinu Rebiću šta je uzrok našeg nezadovoljstva, obećano nam je da će nam informacije biti pružene u Višem javnom tužilaštvu u Subotici, te i da će se istraga pokrenuti van reke Tise - objasnio je za Telegraf Barbarin otac

  • 4

Nakon mirnog protesta koji je pre nekoliko nedelja održan u Senti gde su roditelji nesretno nastradale Barbare Vitez, Endre i Melinda hirno zatražili sastanak sa vrhom policije, njihova molba je naišla na razumevanje od strane nadležnih organa, pa su Endre i Melinda primljeni u kabinet direktora policije, gospodina Vladimira Rebića u Beogradu.

Protest Barbarinih roditelja i građana: Da li se naša ćerka zaista okliznula na mostu? (FOTO)

Otac nestale Barbare Vitez veruje da njeno telo nije u Tisi: Na njegov vapaj niko ne ostaje imun!

Kako je za Telegraf potvrdio otac nesretno nastradale petnaestogodišnje devojčice njihov slučaj je došao do vrha policije jer istraga koja je vođena do sada prema Endreovim rečima, puna je propusta:

- Iako našu bol i tugu ništa ne može da ublaži, zahvalan sam gospodinu Rebiću koji je imao razumevanja za naš slučaj. Od početka Barbarinog nestanka, 25. novembra supruga i ja smo bili uskraćeni za mnoge informacije, naše pravo kao roditelja je da saznamo istinu, a to je šta se tačno dogodilo sa našom ćerkom - kaže Endre.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nesretni roditelji su pre nekoliko nedelja organizovali protest na kojem se okupilo više stotina građana koji su roditeljima pružili podršku na putu do prave istine:

- Objasnio sam gospodinu Rebiću šta je uzrok našeg nezadovoljstva, obećano nam je da će nam informacije biti pružene u Višem javnom tužilaštvu u Subotici, te i da će se istraga pokrenuti van reke Tise - objasnio je za Telegraf Barbarin otac.

I pored opsežne pretrage dna reke Tise uz pomoć specijalnih jedinica Žandarmerije i spasilačkog tima "Tisa" devojčicino telo još uvek nije pronađeno ni nakon skoro dva meseca. Hladno vreme i niske temperature, za kratko su prekinule pretragu po zaleđenoj Tisi, potvrđeno je iz spasilačkog tima "Tisa".

Foto: Instagram/Igor jurisic Foto: Instagram/Igor jurisic

Barbarini roditelji nezadovoljni istragom koja se vodi povodom slučaja njihove ćerke, za koju kažu da nije "slučajno " pala u vodu, te i da je istragu potrebno proširiti van obale i dna reke, pored peticije napravili su i grupu na Fejsbuk profilu koja ima više stotina pratilaca iz zemlje i inostransta koji traže "istinu u vezi slučaja Barbare Vitez".

Barbara Vitez bila je učenica 1. razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Senti, od 25.novembra nakon kobne noći kada je poslednji put viđena na mostu u Senti, za njom se gubi svaki trag.

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ovo ima samo u zemlji Srbiji

    17. januar 2017 | 02:37

    Cije li je to dete kada kompletna policija laze i skriva ?!

  • Aleksandar

    17. januar 2017 | 07:23

    Mora se voditi vise racuna o deci,mnogo je neozbiljnosti i kod roditelja a o radu policije da se i ne govori....

  • lenoa

    17. januar 2017 | 19:13

    nije tema o roditeljima i deci.nego, o nestalom detetu. To nije tesko otkriti. al opet veliki neko cuva nekoga. TUGA U SRBIJI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA