Kada kažemo novi ledeni talas, ne šalimo se: Sneg će padati tri dana uzastopno, za vikend veliki minusi!

Kulminacija ledenog talasa biće u petak i za dane vikenda, kada će se temperatura spustiti na minus 15 stepeni ispod nule

  • 7

Srbiji do kraja nedelje preti novi žestoki talas, a sneg će neprekidno padati čak 72 sata, od danas, pa sve do četvrtka, prognoziraju meteorolozi.

Ne krećite nikuda bez zimske opreme: Na planinama mogući snežni nanosi i jak vetar!

Sneg ne popušta, vetar će ponegde duvati i olujnom jačinom!

ZIMA NIJE GOTOVA, TEK JE POČELA! Ovo je novi UDAR debelog minusa i padavina, Sibir se vraća! (FOTO)

Potom nam oko svetog Jovana i za vikend slede još tri izuzteno hladna dana sa temperaturama i do -15, a nakon toga konačno dolazi topliji period.

Prema rečima meteorologa pašće i do 30 centimetara novog snega,  a u nekim mestima se zbog jakog vetra očekuje prava mećava.

- Od utorka do četvrtka sneg će neprestano padati u jugozapadnim i istočnim delovima zemlje. uz sve to, duvaće i jak istočni i severoistočni vetar , koji će u pojedinim mestima biti i olujne jačine, pa se mogu očekivati i snežni nanosi - kaže za medije meteorolog Branko Bjelić.

Print screen: accuweather.com Print screen: accuweather.com

Kulminacija ledenog talasa biće u petak i za dane vikenda, kada će se temperatura spustiti na minus 15 stepeni ispod nule.

- U periodu od 20. do 22. januara biće pravi ledeni dani, sa minimalnom temperaturom i do -15 stepeni. Tek nakon toga počeće period nešto blažeg perioda, ali ni tada zima neće sasvim popustiti - rekao je Bjelić.

Izuzetno hladno vreme utiče na kućni budžet jer se izdvaja daleko više novca za grejanje. Zbog velike potražnje skočila je cena drva, grejalice, ali i zimske obuće i odeće.

Print screen: accuweather.com Print screen: accuweather.com

Loži se i dan i noć, a cena drva drva u poslednjih mesec dana je poskupela za 10 do 40 posto. Tako se za kubik sada mora izdvojiti 4.000 do 5.000 dinara. Veće troškove imaju i građani koji se greju na struju i gas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SNUPI

    17. januar 2017 | 10:32

    Od 4 do 5 hiljada drva I poskupela?!.... 5.700 placena u Maju u Vojvodini

  • Vladimir

    17. januar 2017 | 10:56

    Uzeo 10 metara jos 4 ostala muka me vata kad udari minus idu drva ko da su sibice :-S

  • Boza

    17. januar 2017 | 10:06

    Ma šalite se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA