20.000 novih radnih mesta u Srbiji: Stižu investicije i nove tehnologije

Tokom 2017. godine Ministarstvo privrede očekuje dolazak dvadesetak novih velikih investitora

  • 4

U Srbiju je tokom prošle godine stiglo oko 1,8 milijardi evra stranih direktnih investicija. Podaci još nisu obrađeni, ali prema preseku sa kraja septembra, najviše novca stiglo je iz Evropske unije, i to iz Holandije, Austrije i Nemačke.

 

Osobe sa invaliditetom od februara plaćaju carinu za ortopedska pomagala, i to paprenu!

 

Tokom 2017. godine, Vlada se nada da će strane kompanije u našu zemlju uložiti više od dve milijarde evra. Ministarstvo privrede očekuje dolazak dvadesetak kompanija.

 

- U 2017. očekujem više od 20.000 novih radnih mesta. Pored novih zapošljavanja, investicije nam donose i nove tehnologije, nova znanja koja su nam preko potrebna. Da bismo sve to postigli, doneli smo odluku da je potrebno unaprediti Uredbu o privlačenju investicija, posebno spuštajući pragove da i oni mali investitori mogu da konkurišu za podsticajna sredstva - rekao je za Večernje novosti Goran Knežević, ministar privrede.

 

Nivo podsticaja razlikuje se od mesta ulaganja, pa oni koji investiraju u nerazvijena i devastirana područja imaju veću podršku od onih koji se odluče za Beograd ili Novi Sad.

 

 

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Od ove godine na podsticaje mogu da računaju, u devastiranim područjima, ulagači koji izdvoje 100.000 evra i zaposle 10 radnika. U četvrtoj grupi zaposlenosti treba uložiti 200.000 evra i angažovati 20 radnika, dok je prag za treću kategoriju lokalnih samouprava ostao 300.000 i 30 radnika.

 

Druga kategorija zahteva ulog od 400.000 evra i 40 radnika. Prag za najrazvijenije je ulaganje od pola milijarde evra.

 

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA