≫ 

Nepoznat detalj Kneletovog života: Pre smrti je uradio nešto ispred Ostroga što su svi momci iz podzemlja morali da ponove (FOTO)

Živeo je brzo, tako je i poginuo, ali je pre smrti postavio trendove koje i danas, novi "žestoki momci" kopiraju

  • 85
Foto: Wikimedia/Diego Delso

Foto: Wikimedia/Diego Delso

- Bolje da živim jedan dan kao čovek, nego ceo život kao bednik - govorio je opaki momak s početka devedesetih, Aleksandar Knežević Knele. Brz život, oružje i skupi automobili, u godinama kada su se glave gubile zbog mrkog pogleda - asocijacije su na Kneleta i prijatelje. Ali, životi ovih momaka imaju i drugu stranu, do sada nepoznatu.

Hoće da služi kaznu kod kuće: Luka Bojović tražiće da robija u Srbiji, i na to ima pravo zbog jedne stvari

Živeo je brzo, tako je i poginuo, ali je pre smrti postavio trendove koje i danas, novi "žestoki momci" kopiraju. Jedan od tih trendova je i slikanje ispred manastira Ostrog, kog su zvali "Rols Rojs među manastirima".

Ne zna se koliko je tačno puta Knele, najmlađa zvezda beogradskog podzemlja, posetio Ostrog, ali se zna da se i u ovoj svetinji pridržavao svojih pravila. Tako je i u manastir odlazio onako kako se inače kretao: sa oružjem, najčešće sakrivenim ispod trenerke. 

- Knele i Joco Vujičić su zaista bili žestoki momci i pokrenuli su taj trend odlazaka u manastir i slikanja ispred, dok ovi što ih danas kopiraju ispadaju smešni. A Knele i Joco jesu išli naoružani svuda jer su imali razlog za to - rekao nam je administrator Fejsbuk stranice "Legende devedesetih".

Kneletov život trajao je samo 21 godinu, a pratio ga je mit da je otporan na metke. To se i potvrdilo kada je nekoliko puta pucano na njega, a on prošao nepovređen, bez ogrebotine. Možda je faktor sreće igrao najveću ulogu, a možda je i do Ostroga.

(J.S/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    18. januar 2017 | 02:14

    Na Ostrog se ne ide da bi se slikalo, vec da bi se poklonili mostima naseg Svetog oca Vasilija. To je ogromna svetinja koja zasluzuje veliko postovanje, a ljudi to ne znaju.

  • Johnny

    17. januar 2017 | 21:55

    Boze oprosti,koje kaljanje svetinje.Sveti Vasilije Ostroski,Slava mu i Milost.Molim vas nemojte vise ovakve Sabane da povezujete sa svetinjom.

  • .S. S.

    18. januar 2017 | 03:12

    Koji kretenizam mešati svetovno i kriminal otpadništvo od društva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA