Službenom glasniku i nagrada Politikinog zabavnika!

Reč je o drugoj knjizi iz Glasnikove kolekcije – AzBučni red, urednika Gorana Petrovića, namenjene najmlađim čitaocima koja je nedavno dobila i nagradu "Rade Obrenović" za najbolji roman za decu i mlade Zmajevih dečjih igara

  • 3

Nagrada "Politikinog Zabavnika" za najbolje delo namenjeno mladima u 2016. pripala je knjizi "Avram, Bogdan, vodu gaze" Vladislave Vojnović, objavljenoj krajem prošle godine u izdanju Službenog glasnika.

Reč je o drugoj knjizi iz Glasnikove kolekcije – AzBučni red, urednika Gorana Petrovića, namenjene najmlađim čitaocima koja je nedavno dobila i nagradu "Rade Obrenović" za najbolji roman za decu i mlade Zmajevih dečjih igara.

U saopštenju žirija, između ostalog, navedeno je: - U ovom romanu za decu po azbučnom redu, svojevrsnoj maloj porodičnoj hronici, raste priča o odrastanju. Ispričana je vrcavim, poetičnim i promišljenim jezikom koji je čini i knjigom za porodično čitanje. Izuzetno je grafički opremljena, sa sjajnim ilustracijama Luke Tilingera.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gordana

    25. januar 2017 | 08:42

    Samo me interesuje da li je osoba koja je komentarisala pre mene pročitala knjigu? Hvala.

  • Rile

    19. januar 2017 | 18:07

    Sad može i Vlada republike Srbije da im da nagradu, pa predsednik države, pa beogradska komora privrednika i tako redom svaka državna institucija da da državnoj instituciji najveća priznanja. Nije li to licemerje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA