≫ 

Hladno kao u zamrzivaču: Za vikend nas očekuje debeli minus, a u ponedeljak se spremite za zimski horor

U planinskim predelima biće pretežno sunčano. Vetar slab promenljivog pravca, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

  • 21

Jutro će u Srbiji biti maglovito i hladno, sa umerenim i jakim mrazem. Magla ili niska oblačnost će se u nizijama i duž rečnih tokova zadržati i duže tokom dana. Nakon vikend, spremite se za ponedeljak koji će vas oduvati hladnoćom.

U Nišu opšta pobuna zbog visokih računa za grejanje

U planinskim predelima biće pretežno sunčano. Vetar slab promenljivog pravca, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura će biti od -15 do -7, najviša dnevna od -6 do -1,u maglovitim predelima oko -8 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će ujutru biti mraza i magle.

Magla ili niska oblačnost će se na širem području grada mestimično zadržati i veći deo dana. Po podizanju magle pretežno sunčano. Vetar slab promenljivog pravca.

Isto vreme nas očekuje i sutra.

Jutarnja temperatura od -10 do -8, najviša dnevna oko -4 stepena.

Prema prognozi vremena za sedam dana, u Srbiji će biti hladno i u većini dana suvo, samo se u utorak krajem dana i u sredu u južnim krajevima uz nešto više oblačnosti očekuje retka pojava snega.

U jutarnjim satima umeren i jak mraz i magla mestimično, koja će se po kotlinama i ponegde u nižim predelima zadržavati i duže tokom dana.

ŠTA DA OČEKUJEMO U PONEDELJAK

U ponedeljak u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Jak vetar u košavskom području, na svu sreću, neće moći da raznosi sneg, jer sneg ovih dana neće padati.  Vetar će nositi sve pred sobom, a građanima se savetuje da tada ne izlaze iz kuće bez preke potrebe.

Vetar će biti leden zbog izuzetno niskih temperatura.

Posebno se savetuje da u vreme hladnog vetra oblačite garderobu koja je topla, da nosite šal, kapu i rukavice, kao i da održavate temperaturu u stanu kako ne biste previše trošili struju.

Redakcija Telegrafa apeluje na sve građane koji u hladnim danima primete smrznute životinje na ulicama da ih sklone u neki zaklon kako bi im pomogli da prežive ledeni talas.

Sve savete možete čitati na portalu telegraf.rs

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тарми п.ф.к

    21. januar 2017 | 12:49

    Поздрав са сјевера ц.г , ми смо у таквом стању ево преко мјесец дана , нејасно је зашто тако шокантан наслов?Питајте очеве и ђедове какве су зиме биле ? Без икаквих метео аларма , без трактора , кола , чистача ..Па људи здрави и весели били !!

  • Danče

    21. januar 2017 | 10:23

    Bravo za apel!

  • ???????

    21. januar 2017 | 10:09

    I sta je tu STRAHOTA!?!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA