Ima mesta za samo 100 najjačih: Otvoren konkurs za prijem u Vojnu gimnaziju

Od danas teče rok za prijem 100 učenika u Vojnu gimnaziju, a konkurs će biti otvoren do 15. marta, saopštilo je Ministarstvo odbrane

  • 1

Konkursi za Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije i Srednju stručnu vojnu školu biće otvoreni od 13. februara i trajaće do 31. marta.

Vojska zapošljava 500 ljudi: Imate još samo nekoliko dana, evo koje uslove morate da ispunite

Pala konačna odluka o obaveznom vojnom roku u Srbiji: Nekima će se dopasti, nekima ne

Mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka.

Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

Vojna akademija i Vojna gimnazija će, za vreme trajanja konkursa, svake subote organizovati akciju "Otvorena vrata".

Tada će svi zainteresovani biti u prilici da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Kan­di­da­ti tre­ba da is­pu­nja­va­ju op­šte i po­seb­ne uslo­ve kon­kur­sa:

- da su dr­ža­vlja­ni Re­pu­bli­ke Sr­bi­je;

- da su zdrav­stve­no spo­sob­ni za ško­lo­va­nje, što utvr­đu­je nad­le­žna voj­no­le­kar­ska ko­mi­si­ja;

- da se pro­tiv njih ne vo­di kri­vič­ni po­stu­pak ili po­stu­pak zbog kri­vič­nog de­la za ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti, od­no­sno da ni­su osu­đi­va­ni za takva de­la ka­znom za­tvo­ra u tra­ja­nju du­žem od 6 (šest) me­se­ci, ili ka­znom ma­lo­let­nič­kog za­tvo­ra, ili im ni­je iz­ri­ca­na za­vod­ska me­ra.

Posebni uslovi:

- da su ro­đe­ni 2001. go­di­ne ili ka­sni­je;

- da su za­vr­ši­li V, VI, VII raz­red i pr­vo po­lu­go­di­šte VI­II raz­re­da, od­no­sno VI­II raz­red osnov­ne ško­le, i pri to­me po­sti­gli naj­ma­nje vr­lo do­bar pro­se­čan op­šti uspeh ško­lo­va­nja,

da u svim raz­re­di­ma ško­lo­va­nja iz vla­da­nja ima­ju naj­ma­nje oce­nu 4 (vr­lo do­bar).

Kan­di­da­ti ko­ji is­pu­nja­va­ju op­šte i po­seb­ne uslo­ve kon­kur­sa za pri­jem pod­le­žu pro­ve­ri fi­zič­ke spo­sob­no­sti, pro­ve­ri zna­nja iz ma­te­ma­ti­ke i srp­skog je­zi­ka, psi­ho­lo­škoj, me­di­cin­sko-zdrav­stve­noj pro­ce­ni i bez­bed­no­snoj pro­ve­ri.

Kan­di­da­ti će oba­ve­šte­nje o re­zul­ta­ti­ma kon­kur­sa do­bi­ti od Voj­ne gim­na­zi­je po­čev­ši od 15. ju­na 2016. go­di­ne.

Osta­la oba­ve­šte­nja u ve­zi sa kon­kur­som mo­gu se do­bi­ti u Voj­noj gim­na­zi­ji, Uli­ca Pe­tra Čaj­kov­skog broj 2, Be­o­grad (te­le­fo­ni: 011/3603–966, 011/3603–972 i 011/3603–655) ili na in­ter­net pre­zen­ta­ci­ji Voj­ne gim­na­zi­je www.gim­na­zi­ja.mod­.gov­.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    1. februar 2017 | 21:58

    Ne znam cemu ova bezbedonosna provera, po mom misljenju je to velika glupost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA