≫ 

Pomozite mom bati, ne dam da ode na nebo: Stojan (5) boluje od leukemije, a rođeni brat će mu donirati koštanu srž

Roditelji bolesnog dečaka očajni su zbog njegove zdravstvene situacije. Međutim, oni nisu klonuli duhom i čine sve što je u njihovoj moći da spasu svog sina kako bi ozdravio i ponovo se igrao i trčao s bratom i drugarima

  • 31

Petogodišnji dečak, Stojan Radeka (5) iz Stare Pazove od avgusta 2016. godine boluje od leukemije, transplantacija koštane srži koja mu je neophodna košta 300.000 evra.

Sreća u nesreći je to što je njegov rođeni mlađi brat Veljko Radeka (2) donor koštane srži. On ne može da se pomiri sa činjenicom da Stojan umire.

- Pomozite mom bati, ja ne dam da on ode na nebo - rekao je Veljko, koji je tek nedavno počeo da govori.

Roditelji bolesnog dečaka očajni su zbog njegove zdravstvene situacije. Međutim, oni nisu klonuli duhom i čine sve što je u njihovoj moći da spasu svog sina kako bi ozdravio i ponovo se igrao i trčao s bratom i drugarima.

- Stojan se letos razboleo! Kad smo došli s mora, žalio se da ga boli uvo. Suprug i ja smo ga odveli kod lekara i rekli su nam da ima upalu ušiju i dobio je antibiotike. Nakon dva dana moj sin se povukao u sebe i počelo je sve da mu smeta.

Nije hteo da se igra, samo je ležao i žalio se na nove bolove u oku. Hitno smo ga ponovo odveli kod lekara misleći da se upala proširila. Uradili smo krvnu sliku, koja je pokazala loše rezultate.

Uputili su nas na Institut za majka i dete, gde su odmah konstatovali da Stojan boluje od akutne mijeloblastične leukemije (AML) - priča majka Bojana u suzama.

Bojana Radeka, majka obolelog dečaka moli sve ljude dobre volje da finansijski pomognu njenom sinu da dobije nov život i da se operiše u Nemačkoj.

- Pomozite nam! Život je borba, a mi smo rešili da u ovoj borbi budemo pobednici - rekla je dečakova majka.

Dinarski račun 340-32331085-79

Devizni račun

IBAN RS 35340000003209675125

BOJANA RADEKA

BRANKA ĆOPIĆA 2,

STARA PAZOVA

SWIFT CODE:

GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK

AG WIEN, AUSTRIA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoi

    2. februar 2017 | 00:39

    NARAVNO DA CU POMOCI, KAO I DO SADA, ALI SRAMOTA ZA OVAKVE STVARI LJUDI MOLE ZA POMOĆ, A U KOJEKAKVIM RIJALITI PROGRAMIMA DAJU SE OGROMNE PARE NA DŽABALEBAROŠE, PROBISVETE I ŠLJAM, A ZA SPAS ŽIVOTA BOLESNOJ DECI NEMA, UŽAS, SRAMOTA!!!

  • Дунђер Боб Коцкалоне

    1. februar 2017 | 18:56

    Ајмо сви један дан без кладионице, цигарета, алкохола.. дајмо евре.

  • Mila

    1. februar 2017 | 19:20

    Dajte sms , za ove hrabre dečake !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA