31

Pomozite mom bati, ne dam da ode na nebo: Stojan (5) boluje od leukemije, a rođeni brat će mu donirati koštanu srž

Roditelji bolesnog dečaka očajni su zbog njegove zdravstvene situacije. Međutim, oni nisu klonuli duhom i čine sve što je u njihovoj moći da spasu svog sina kako bi ozdravio i ponovo se igrao i trčao s bratom i drugarima

Petogodišnji dečak, Stojan Radeka (5) iz Stare Pazove od avgusta 2016. godine boluje od leukemije, transplantacija koštane srži koja mu je neophodna košta 300.000 evra.

Sreća u nesreći je to što je njegov rođeni mlađi brat Veljko Radeka (2) donor koštane srži. On ne može da se pomiri sa činjenicom da Stojan umire.

Pomozite mom bati, ja ne dam da on ode na nebo – rekao je Veljko, koji je tek nedavno počeo da govori.

Roditelji bolesnog dečaka očajni su zbog njegove zdravstvene situacije. Međutim, oni nisu klonuli duhom i čine sve što je u njihovoj moći da spasu svog sina kako bi ozdravio i ponovo se igrao i trčao s bratom i drugarima.

Stojan se letos razboleo! Kad smo došli s mora, žalio se da ga boli uvo. Suprug i ja smo ga odveli kod lekara i rekli su nam da ima upalu ušiju i dobio je antibiotike. Nakon dva dana moj sin se povukao u sebe i počelo je sve da mu smeta.

Nije hteo da se igra, samo je ležao i žalio se na nove bolove u oku. Hitno smo ga ponovo odveli kod lekara misleći da se upala proširila. Uradili smo krvnu sliku, koja je pokazala loše rezultate.

Uputili su nas na Institut za majka i dete, gde su odmah konstatovali da Stojan boluje od akutne mijeloblastične leukemije (AML) – priča majka Bojana u suzama.

Bojana Radeka, majka obolelog dečaka moli sve ljude dobre volje da finansijski pomognu njenom sinu da dobije nov život i da se operiše u Nemačkoj.

Pomozite nam! Život je borba, a mi smo rešili da u ovoj borbi budemo pobednici – rekla je dečakova majka.

Dinarski račun 340-32331085-79
Devizni račun
IBAN RS 35340000003209675125
BOJANA RADEKA
BRANKA ĆOPIĆA 2,
STARA PAZOVA
SWIFT CODE:
GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK
AG WIEN, AUSTRIA

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Bolest, Koštana srž, Leukemija, Pomoć, Stara Pazova, Stojan Radeka, Transplatacija
Popularni komentari
 • Z
  Zoi

  NARAVNO DA CU POMOCI, KAO I DO SADA, ALI SRAMOTA ZA OVAKVE STVARI LJUDI MOLE ZA POMOĆ, A U KOJEKAKVIM RIJALITI PROGRAMIMA DAJU SE OGROMNE PARE NA DŽABALEBAROŠE, PROBISVETE I ŠLJAM, A ZA SPAS ŽIVOTA BOLESNOJ DECI NEMA, UŽAS, SRAMOTA!!!

 • Д
  Дунђер Боб Коцкалоне

  Ајмо сви један дан без кладионице, цигарета, алкохола.. дајмо евре.

 • M
  Mila

  Dajte sms , za ove hrabre dečake !

foto dana

video dana