≫ 

Jedna kokoška košta manje od pakle cigara, a evo koliko novca može da vam zaradi!

Ukoliko biste držali koke, mogle bi da vam obezbede i jednu finu srpsku platu

  • 28

U Srbiji koke noslilje mogu da se kupe i za 150 dinara po komadu, a s obzirom na to da je cena jaja od 10 do 14 dinara u zavisnosti od klase, deluje da bi držanje koka nosilja moglo zaista da se isplati.

Najslađa i sigurna zarada Srbije krije se u samo jednoj namirnici

Proverili smo da li je to stvarno tako.

Kokoška snese u proseku mesečno od 15 do 20 jaja, što znači da mesečno može od jaja jedne kokoške da se zaradi od 210 do 260 dinara. To je dovoljno da se ta koka isplati. Ako biste držali 20 koka, mesečno biste mogli da zaradite oko 5.200, dok ako se radi o većem broju koka, na primer 200 komada, zarada može da bude i 52.000 dinara. Što je jedna fina plata u Srbiji.

Ljudima koji imaju uslove i hranu za koke nosilje se svakako isplati da ih drže, ali ukoliko ih nemaju, daleko je teže da se dođe do novca.

– Ja koke držim u svom dvorištu i hranim ih svojom hranom, kukuruzom uglavno. Oni koji nemaju tu prednost, ne znam da li mogu išta da zarade držeći koke. Koncentrat za koke nosilje od 10 kg košta 460 dinara, ali je to najmanji trošak.

- Trebalo bi da iznajmljujete i prostor da biste imali gde da ih držite, i svu neophodnu opremu. Kaveze, pojilice, što sve umanjuje zaradu – rekao nam je srpski seljak.

Da li biste probali da gajite koke nosilje? Odgovore ostavite u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D..

    2. februar 2017 | 15:40

    Kada koka nebi ništa jela a nosila jaja svaki dan onda ste u pravu sa zaradom.

  • Petar

    2. februar 2017 | 15:18

    Jel mozemo da drzimo koke po gradovima na terasama, da nas ne dira inspekcija.

  • rajko

    3. februar 2017 | 02:27

    Pa nije dva puta dva jednako cetiri,nego je dva puta dva jednako pet,paq da li znas da ta koka jede hrahu,zatim koliko hrane treba za 200 koka,pa taj kukuruz sto kazes,on da bi se proizveo,on pojede sebe,tako na kraju ispada da sam u pravu,da vise nije mnozenje dva puta dva cetiri,nego pet,pa ko je razumeo shvatice,zatim kad si tako dobar ekonomista,cuvaj koke nosilje i zaradi,a cinjenica dac ste nam sve koke nosiljhe pozatvarali i najurili ste narod na ulice i ne zauzimajte prostor za pisanje i ne zaludjujte narod vasom glupom racunicom,seljak je mnogo pismeniji od vas u gradu,ali nije u toj poziciji da vam pokaze kako se domacinuje drzavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA