Premijer Plenković tera Hrvate u vojsku, a kasarnu nije video

Zanimljivo je da se za ponovno uvođenje služenja redovnog vojnog roka najvise zalaže premijer Plenković

  • 10

Top tema hrvatskih medija ovih dana je ideja vlade premijera Andreja Plenkovića o uvođenju služenja redovnog vojnog roka, koji bi trajao jednu sedmicu, najviše 28 dana, što malo ko od profesionalnih vojnika do analitičara, pa i običnih građana podržava.

Hrvati tvrde da Srbi prete ratom: Vraćaju obavezan vojni rok!

Zanimljivo je da se za ponovno uvođenje služenja redovnog vojnog roka najvise zalaže premijer Plenković, koji ga sam nije služio iz zdravstvenih razloga.

- Andrej Plenković oslobođen je služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga zbog urođene anemije - rečeno je hrvatskim medijima u kabinetu premijera.

Inače, Plenković je ranije izjavio da hrvatski narod voli vojsku, te da idejom o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojnog roka želi da Oružane snage Hrvatske učini atraktivnim mladim ljudima i novim generacijama koje se, kako je rekao, ne sećaju Domovinskog rata.

Plenković je tada najavio da će to biti tema kojom će se vlast baviti u narednim mesecima.

Prema pisanju Dojče velea, priču o vojnom roku lansirali su mediji, a ideja je, kako se navodi, navodno pripremana u tajnosti i nije trebalo dugo čekati na njenu potvrdu iz samog vrha vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    2. februar 2017 | 17:54

    Kakav Plenki i vojska! Pa- vidite li mu facu; nešto izmedju muškarca i žene! Bolje da nije služio, jer bi samo smetao!

  • Margit

    2. februar 2017 | 16:29

    Ima takvih koliko hoćete i u Srbiji

  • Zeljko

    2. februar 2017 | 18:37

    Nije cudo da smo najjadniji u europi kad nas ova nesposobna bezkrvna ljena mrcina vodi...... prvo upropasti odnose sa rusijom, zbog kojih rusi vise ne daju kredite todoricu a bice tu i drugih problema, naprica se gluposti o nekom hrvatskom uzletu koji se slikovito moze opisati kao skok sa stijene u ponor, kvalitetna radna mjesta u zemlji koja vapi za bilo kakvima samo da su placena, vojni rok je glupo uopce komentirati.........smijesno......bespuca povijesnih zbiljnost se danas jasnije vide nego ikada......jeli taj hdz ikada imao i jednog normalnog covjeka.......pa to je skupina ljudi gdje zaista nemozes naci niti jednu mentalno i fizicki zdravu osobu...... to je takva kvazi inteligencija debila koji tumace drugima ono sto ni sami ne razumiju......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA