Potpuno neprimetno je došlo do prve vojne naredbe Trampa

Vojska SAD je imala plan premeštanja krstarice ili razarača u moreuz Bab al-Mandab

  • 3

Razarač ratne mornarice SAD patrolira uz obalu Jemena kako bi zaštitio međunarodne pomorske puteve od Huti policije koje su u savezu sa Iranom, rekao je za Glas Amerike vojni zvaničnik Sjedinjenih Američkih Država, koji je želeo da ostane anoniman.

Raketiranje uživo: Ovo je trenutak kada su Huti pogodili ratni brod Saudijske Arabije (VIDEO)

10.000 ljudi stradalo u sukobima u Jemenu

Prema njegovim rečima (a mnogi smatraju da je ovo praktično prva važna vojna naredba Donalda Trampa kao predsednika), razarač Ju-es-es Kol stigao je u petak u blizinu moreuza Bab al-Mandab kraj jugozapadnog Jemena kako bi izveo "operaciju prisustva" koja uključuje zadatke pratnje, u cilju zaštite brodova koji prolaze kroz moreuz.

On je rekao da Ju-es-es Kol obezbeđuje protivvazdušnu i odbranu protiv ciljeva na moru, što omogućava brodu da lakše dosegne potencijalne neprijateljske napadače, kao i da taj brod nije otvarao vatru na Jemen otkako je stigao.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Vojska SAD je imala plan premeštanja krstarice ili razarača u moreuz Bab al-Mandab, ali je satnica ubrzana nakon samoubilačkog napada Hutija na fregatu Saudijske Arabije u Crvenom moru u ponedeljak, kada su ubijena dva člana posade.

Dva broda amfibije - Ju-es-es Komstok i Ju-es-es Makin island stacionirana su u blizini, u zalivu Aden, navodi Glas Amerike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    4. februar 2017 | 18:47

    Svaki americki predsednik mora da povede neki " svoj" rat , verovatno ni njega necemo dugo cekati .

  • Deki

    4. februar 2017 | 20:54

    Amerika će izazvati neki rat to je sigurno i to veoma brzo ,Amerika je stvorena od svakojakih probisveta iz Evrope a geni su čudo.

  • Mislim

    4. februar 2017 | 21:39

    On se vec vodi , biznis jos traje u Siriji a zategnuto i sa Rusijom . Kad to stane onda ko zna dje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA