Makedonac razvio biznis u najvećem zatvoru u zemlji: Osuđen je na doživotnu kaznu, ali je pronašao način kako da zarađuje

U zatvorenom delu „Idrizova“ smešteno je 670 zatvorenika koji koriste jednu centralnu perionicu

  • 2

Zatvorenik koji izdržava doživotnu kaznu u najvećoj kazneno-popravnoj ustanovi u Makedoniji, „Idrizovu“ u Skoplju, započeo je biznis iza rešetaka. On je, navodno uz dozvolu direktora zatvora Živka Pejkovskog, pre nekoliko meseci kupio mašinu za pranje veša, pa je ostalim zatvorenicima počeo da naplaćuje tu uslugu. 

 

Student pokrenuo biznis i sada "masno" zarađuje: Farma magaraca hrani njegovu petočlanu porodicu

 

Jedan od zatvorenika, koji nije hteo da plaća pranje veša, obavestio je preko svoje rodbine redakciju skopskog „Fokusa“ da ih ta usluga u zatvoru košta od 150 do 200 denara.

 

Direktor „Idrizova“, Živko Pejkovski tvrdi da ni jednom zatvoreniku nije dao dozvolu da kupi mašinu za pranje veša, jer zatvor ima svoju perionicu.

 

- Do medija stižu mnoge informacije iz zatvora, ali veći deo nije tačan. Nikome nisam dozvolio da kupi mašinu za pranje veša, a u zatvorenom delu o kome je reč postoji centralna perionica, kupljena pre više od 20 godina, i tamo se pere veš. U njoj rade osuđenici, pa i pomenuta osoba. Istražićemo da li je u pitanju reketiranje ostalih zatvorenika - izjavio je direktor Pejkovski.

 

U zatvorenom delu „Idrizova“ smešteno je 670 zatvorenika koji koriste jednu centralnu perionicu. Takođe postoji i red za pranje veša.

 

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA