≫ 

SLOVENIJA U ŠOKU: Umro mladić koga su mučila dvojica divljaka, snimak objavili na Fejsbuku

Snimak na Fejsbuku o ovom događaju je pregledalo gotovo 250.000 ljudi, pre nego je uklonjen sa te društvene mreže

  • 1

Slovenac star 26 godina iz okoline Krškoga, koga su brutalno mučila i ponižavala dvojica napadača i tome objavili snimak na Fejsbuku, umro je danas u Kliničkom bolničkom centru (UKC) u Ljubljani od teških povreda glave, potvrdili su bolnički izvori, a prenose slovenački mediji.

Pala presuda: Hanka Paldum o optužbama da je maltretirala srpske zatvorenike

Napad se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka na travnjaku u blizini naselja Podbočje kod Krškoga, a policija je utvrdila da su se napadači i žrtva poznavali, a pre tragedije čak i zajedno pili u jednoj kafani.

Snimak na Fejsbuku o ovom događaju je pregledalo gotovo 250.000 ljudi, pre nego je uklonjen sa te društvene mreže.

Inače, ovaj tragičan događaj zgranuo je Sloveniju, posebno zato što su počinioci mučenje, koje je trajalo gotovo pola sata, snimili i objavili na toj društvenoj mreži.

Policija je napadače, stare 20 i 29 godina, brzo uhvatila i njima je određen pritvor a prete im, kako se navodi, visoke zatvorske kazne.

Motiv ovog napada nije poznat.

Slovenački psiholozi i stručnjaci za društvene mreže su ovaj slučaj naveli kao ilustrativan za ukazivanje na potencijalne opasnosti širenja viralnog nasilja koje privlači pažnju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA