Ovaj grad prvi će ugostiti profesionalne srpske vojnike: Evo uslova koje morate da ispunite

Opšti uslovi za podnošenje prijave su da su kandidati služili vojni rok sa oružjem i da nisu stariji od 30 godina

  • 6

U kasarni 1.300 kaplara u Vranju i u bazi  Jug u Bujanovcu u ponedeljak je počelo prijavljivanje kandidata iz građanstva za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika u 4. brigadi kopnene vojske.

Konačna odluka o služenju vojnog roka podelila Srbiju: "Da li vas je neko pitao u Titovo vreme da li treba da se služi vojska?"

Opšti uslovi za podnošenje prijave su da su kandidati služili vojni rok sa oružjem i da nisu stariji od 30 godina, navode u 4. brigadi Kopnene vojske.

Ističu i da će oni koji budu primljeni svojoj porodici i sebi obezbediti zdravstveno osiguranje kao i da su napredovanje i usavršavenje sastavni deo profesije.

– Radom u 4. brigadi Kopnene vojske obezbediće beneficirani radni staž tri meseca godišnje – navode u komisiji.

Prilikom prijavljivanja potrebno je da kandidati ponesu ličnu kartu i sportsku opremu. Naime, istog dana biće sproveden prvi deo selekcije kandiadta za prijem u profesionalnu vojnu službu. Pored opšteg lekarskog pregleda, prema navodima komisije za prijem, biće i proverena fizička sposobnost, ukoliko temperatura bude dozvoljavala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    15. februar 2017 | 10:20

    Bravo imacete manju platu nego kafe kuvarice

  • Ljubica beograd

    16. februar 2017 | 08:24

    Moj sin je u vranju sluzio vojsku redovnu 1986.to je bila poslednja vojska.i poslednja nosenje stafete secam se jer je muzicar i svirao na trgu u vranju.otkomandu je imao u kumanovu veza u skoli vojnika.obuka je trajala 5 meseci i 20 dana u toj skoli. Bila sam ponosna majka.na zakletvi smo bili cela porodica .moja majka a baka moga sina povela je kolo i ako je te godine umro otac.bila je presrecna sto je docekala da joj unuk bude vojnik.ovo je istina i uvek se secam sa setom

  • Mc Tavish

    15. februar 2017 | 10:46

    A sta ce ugosceni posle 40-te godine zivota?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA