Dva naselja u Novom Sadu deli jedan kilometar, a danas izgledaju kao da su u dve vremenske zone! (FOTO)

- Ovo je klasičan primer taloženja inja iz magle koja se pojavila u tim delovima grada. Sneg pada sa velikih visina, a iznad Novog Sada je nebo bilo vedro već na 500 metara. Jednostavno, vodena para koja je nastala zbog magle stvorila je inje zato što je temperatura bila ispod nule – objasnili su iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije

  • 1

Na Fejsbuku se pojavio zanimljiv snimak novosadskih naselja Liman 3 i Grbavica koji su osvanuli beli, kao pod snegom. Stanovnici gusto naselejnih kvartova bili su iznenađeni prizorom, ali kako u tamošnjem Hidrometeorološkom zavodu kažu, to ipak nije sneg već inje, što uopšte nije retka pojava.

Zima se poigrava: Do juče ujutru je delovalo da će brzo doći do otopljenja, ali od sinoć - druga priča!

Izmerena je najniža temperatura ikada u Novom Sadu: Sneg je padao 72 dana, Dunav pun santi leda, a ljudi padali od smrzavanja

- Ovo je klasičan primer taloženja inja iz magle koja se pojavila u tim delovima grada. Sneg pada sa velikih visina, a iznad Novog Sada je nebo bilo vedro već na 500 metara. Jednostavno, vodena para koja je nastala zbog magle stvorila je inje zato što je temperatura bila ispod nule – objasnili su za "Blic" nadležni u Hidrometeorološkom zavodu Srbije i dodali da bi, da je temperatura bila u plusu, došlo do pojave rosulje – kiše sa najsitnijim kapima.

Fotografija dva prizora u Novom Sadu - Limana 1 i Limana 3, koje izgledaju kao da su na njima različita godišnja doba postavljena na stranici NSU - Uživo sa novosadskih ulica, izazvala je u kratkom roku lavinu komentara Novosađana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA