Rusija će do kraja godine isplatiti ceo sovjetski dug, a poslednji deo sleduje jednom našem susedu

Prošle nedelje Ministarstvo finansija Rusije informisalo je javnost o izmirenju 57 miliona evra sovjetskog duga prema Makedoniji

  • 5

Rusija će završiti otplaćivanje spoljnog duga Sovjetskog Saveza pre kraja ove godine, piše list "Izvestija“, pozivajući se na Ministarstvo finansija Rusije. Poslednja tranša biće isplaćena Bosni i Hercegovini do kraja 2017. godine.

TO JE NAŠA ZEMLJA: Rusi odlučno odgovorili Americi da Krim neće vratiti Ukrajini!

Rusija je 2015. godine platila više od 390 miliona evra Kini, od kojih je veći deo bio sovjetski spoljni dug. Ruska banka "Vnješekonombank“ saopštila je da je u potpunosti isplatila sovjetski dug prema Kini na zahtev Ministarstva finansija.

Vladin izvor je za "Izvestija“ rekao da bi isplata Bosni i Hercegovini mogla da bude zaključena pre leta, a ona iznosi 118 miliona evra.

Prošle nedelje Ministarstvo finansija Rusije informisalo je javnost o izmirenju 57 miliona evra sovjetskog duga prema Makedoniji i saopštilo je da je jedini zaostali dug iz sovjetske ere ostao prema Bosni i Hercegovini, prenosi Sputnjik.

Obe zemlje uspostavljene su nakon raspada Jugoslavije i dobile su pravo na povraćaj dela duga bivšeg SSSR-a.

Lideri Rusije, Ukrajine i Belorusije sastali su se 8. decembra 1991. godine na državnom imanju u beloruskoj Bjeloveži kako bi potpisali Bjeloveški sporazum kojim je formalno objavljen raspad Sovjetskog Saveza i stvaranje Zajednice Nezavisnih Država.

SSSR se zvanično raspao dve nedelje kasnije, 26. decembra 1991. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kridi

    18. februar 2017 | 23:27

    Ali zapad kaze da su oni losi hehehe

  • fado

    19. februar 2017 | 11:45

    e moj Tito!fabrike koje si ti napravio prodali,sad i pare koje si ostavio,jos od Tvojih para sto su ti dugovali traže sa svijećom .traze i najmanji cent tvoj.a isto ta sirotinja gladna i neradna psuju ti kosti.Tito je pravi otac,vođa i predsijednik i gazda imanja koji je svima iza sebe "nesto ostavio"!br.1 za uvijek.laka ti zemlja!Sisak Hrvatska

  • dragan

    19. februar 2017 | 15:00

    Fado,..svaka ti je ka Njegoseva:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA