Beskućnik velikog srca: Rekao mi je - ti si meni pomagala sve vreme, sada je vreme da ja pomognem tebi (FOTO)

Anita je Joži pokušala da vrati novac koji joj je dao, ali svaki njen pokušaj je bio bezuspešan

  • 5

Anita Dumešić je na Fejsbuku objavila fotografiju novčanice od 1.000 kuna i napisala kako je novac dobila od beskućnika koga svi u Karlovcu znaju kao "Joža bez ruke". Govorio je da će joj se odužiti i održao je to obećanje.

Spavao je sa sinom na podovima javnih klozeta, a sada je milioner i živi holivudski film! (FOTO) (VIDEO)

- Danas mi se dogodilo nešto što je u meni izazvalo erupciju emocija koje me još uvek nadvladavaju. Novac koji vidite na slici, sam dobila od jednog beskućnika, tačnije od Jože Cavrića. Čoveka koga svi znamo kao "Joža bez ruke". Možda će neki od Vas sada pomisliti "Jel to onaj pijanac bez ruke koji stoji ispred Lidla?". E da, baš taj - napisala je  Anita i dodaje:

- Uvek sam mu u prolazu davala 5-10 kuna. Često je znao svratiti kod mene na posao uz rečenicu ‘Ej, mačko, imaš li nešto sitno da mi daš?’. Pomagala sam koliko sam i kad sam mogla. Da, bilo je susreta i kad me nasme, i kad me naljuti, i kad me naveo na razmišljanje, ali ti susreti bi uvek završavali njegovom rečenicom ‘Mala, odužiću se ja tebi, videćeš ti’ - opisala je Anita svoj odnos s beskućnikom.

Ona je pokušala da mu vrati novac koji joj je dao, ali svaki njen pokušaj je bio bezuspešan.

 

- Ti si meni pomogla, sad je vreme da ja pomognem tebi - rekao je Joža.

Njen status su podelili mnogi i svi su želeli da saznaju više o plemenitom Joži.

Joža je nakon ovog događaja završio u bolnici jer je pao i povredio glavu. On je dobio odštetu u parnici za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao pre dve godine. Ovaj beskućnik nije u kontaktu sa svojom porodicom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    19. februar 2017 | 15:07

    Svako dobro mu zelimo u zivotu?!nikad covek nezna na koje grane ces pasti zato humanost se uvek nekim dobrom vrati?!

  • Јасмина

    19. februar 2017 | 15:37

    И ти си драга Анита особа великог срца.Није срећа у великим стварима.Ти си својим малим даровима и великим срцем,одбранила веру о људској доброти.Остани увек таква,а ја ти од свег срца желим срећу...

  • Moki

    19. februar 2017 | 16:40

    Svaka cast, oduvek su mali ljudi bili i ostali velikog srca za pomoc nekom iako ni sami nemaju mnogo ili nista. Bogati su skrti i sami sebi a drugima da i nepricam, uzivaju samo kad gledaju na racunu koliku paru imaju, vise su gladni nego sirotinja, cast izuzecima. Veliki pozzz i Jozi i vama Anita a i redakciji Telegrafa kad ubace ovako lepe i humane vesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA