Slovenija - mala, ali moćna: Prva dama Amerike je Slovenka, a sada je otkrivena još jedna njihova veza sa svetski uticajnim čovekom

Veze pape Franje sa slovenskom dijasporom u Argentini i njegove simpatije prema toj zajednici otkrio je bivši ljubljanski nadbiskup

  • 3

Slovenci preko Melanije Tramp imaju jaku "vezu" s Vašingtonom, ali je manje poznato da su posredno "bliski" i s Vatikanom jer je jedan Argentinac slovenačkog porekla oženjen jednom od nećaka pape Franje, otkrivaju slovenački mediji.

Melanija je našla kupca, iz Sevnice preko Trampa do vrha sveta: Otpevali su joj pesmu uz harmoniku, ali se ona neće veseliti uz nju (VIDEO)

Danas 52 - godišnji Vladimir Jurij (Džordže) Voršić, čiji je otac istog imena 1945. iz Ljubljane preko Austrije s porodicom iselio u Argentinu, oženio se 2003. godine za Mariju Ines, devojačkog imena Narvaja, s kojom ima troje dece - pranećaka sadašnjeg pape Bargolja.

Veze pape Franje sa slovenskom dijasporom u Argentini i njegove simpatije prema toj zajednici otkrio je bivši ljubljanski nadbiskup, kardinal Franc Rode koji je niz godina živeo u Argentini, a Maria Ines Voršić je prošle nedelje bila u poseti rodnom kraju svog supruga i čestitala 95-godišnji rođendan biskupu Jožefu Smeju s kojim su argentinski Voršiči takođe rodbinski povezani, piše slovenački verski nedeljnik "Družina".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Guliver/Joe Raedle/Getty Images Foto: Guliver/Joe Raedle/Getty Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wolden Šmit

    20. februar 2017 | 13:25

    Najpametnije su odigrali i proišli u bivšoj Yu,a i harizmatičnu i prelepu žensku populaciju imaju ruku na srce,ako ćemo realno,Slovenke su top lepotice..!

  • Тутор

    20. februar 2017 | 18:17

    Све ће то они искористити, људи имају нос за бизнис.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA