≫ 

Momčilo (23) je iz provincije došao u Beograd! Za samo 8 meseci je uspeo ono što mnogi "Beograđani" nisu godinama (FOTO)

Nisam se stideo nijednog posla, radio sam sve i svašta

  • 70

Momčilo Đokić (23)  iz Leskovca uspeo je da za samo osam meseci uradi ono što neko pokušava godinama. Ovaj mladić trenutno radi četiri posla i to mu ne predstavlja nikakav problem.

Blizanci iz Srbije napravili bum u Beču, zbog njih ministri dižu avione: Sa 10 prstiju zarađuju pare koje ovde mogu samo da sanjaju (FOTO)

Nakon srednje medicinske škole koju je završio, odlučio je da upiše fakultet u Leskovcu. Paralelno je stražirao i u apoteci.

Međutim, nakon godinu dana shvatio je da to nije pravi izbor za njega i odlučio je da postane samostalan. 

- Radio sam sve i svašta sa ocem. Nisam se stideo nijednog posla. Uspeo sam u međuvremenu da završim i kurs nemačkog jezika. Želeo sam da odem odavde, ali život je za mene imao neke druge planove - ispričao nam je Momčilo.

Prva ponuda za posao je stigla iz Pančeva. Škola nemačkog jezika mu je ponudila radno mesto i smeštaj.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Moj otac je bio protiv toga, nije hteo da idem. Ja sam bio oduševljen tom idejom i otišao sam uprkos njegovom protivljenju. Ne žalim zbog toga ni dan danas -  dodaje on.

Nekoliko meseci kasnije preselio se u Beograd zbog novog posla u marketingu. Počeo je da radi u firmi kao konsultant prodaje i tu je brzo napredovao.

- Poslovi su se kasnije nizali jedan za drugim. Trenutno radim četiri posla i nije mi teško. Iako nije uvek bilo med i mleko, uspeo sam i ponosan sam na sebe zbog toga - dodaje Momčilo.

Pored svih obaveza koje ima, bavi se i plesom.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Petnaest godina plešem i zaista uživam u tome. Svi moji problemi nestanu kada sam na podijumu i to mi dođe kao izduvni ventil nakon stresnog dana -  dodaje Momčilo.

Planira da nastavi sa usavršavanjem i edukacijom jer znanja, kako kaže, nikad nije dosta.

- Ponosan sam na sebe jer imam 23 godine i izdržavam se sam. Tim podatkom malo njih može da se pohvali. Ne planiram da stanem, imam velike planove za budućnost - završava svoju priču ovaj sposobni mladić.

(K.B - k.bezbradica@telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    26. februar 2017 | 14:04

    Završio medicinsku školu pa počeo da radi u apoteci?(to može, ali ako si farmaceut). Završio kurs nemačkog, pa ga zvali da uči druge? Stigle ponude i pređe u Beograd da bude maher u konsaltingu plus još tri posla.... Bajke su za decu. A to da smo neradnici, dovoljno je kada nam to zamera premipredsednik, nemojte i u vestima. Možda smo lenji(samo možda), nismo glupi.

  • Boki

    26. februar 2017 | 13:26

    Koje mu je radno vreme? 8h? Kako postigne da 4 puta po 8h spakuje u 24h? Ili mozda radi u nekim drzavnim firmama pa ne mora ni da ide na posao.

  • Ko o cemu Vucko o postenju

    26. februar 2017 | 13:15

    Cetiri posla??? Samo njega su cekali ovi neradnici i prevaranti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA