≫ 

Dimitrije je čuo veliku buku u dvorištu i izašao iz kuće da vidi o čemu je reč. U pčelinjaku je zatekao najtužniji prizor

Ojađen pčelar iz Šida, lopovi mu ukrali med i polomili košnice u vrednosti od 6 000 evra

  • 8

Pčelaru Dimitriju Nikoliću iz sela Morović kod Šida lopovi su juče ukrali med iz devet košnica, a pre nekoliko dana uništili su mu osam košnica i naneli veliku materijalnu štetu.

Čovek je u šoku jer mu nije jasno kako to da su se lopovi baš na njega navrzli, i to dva puta za tako kratko vreme.

"Sveci poslednjih dana" stigli iz SAD u Čačak: Pikirali srpske košnice i pčele

- Očajan sam i ne znam više šta da radim! Namerili se lopovi na mene i moje pčele, ovo je već drugi put u roku nekoliko dana da su me poharali. Strašno je ovo i videti, košnice razvaljene na sve strane, med izvađen, ramovi i saće pokidani i uništeni! Potpuno je uništeno 17 pčelinjih društava, preživele pčele su ostale bez hrane, pa očekujem da će napadati na preostale košnice, gde su pčele vidno uznemirene - očajan je Nikolić, prisiljen da seli košnice na drugo mesto skriveno od kradljivaca.

On je, kaže, pored velike materijalne štete, bio podjednako užasnut prizorom koji je zatekao u pčelinjaku: on je, smatra ovaj čovek, bio nalik onima iz najstrašnijih horo filmova.

Sve je bilo uništeno, polomljeno i razbacano. Košnice su bile svuda, oštećene do te mere da su neupotrebljive. Meda nije bilo više nigde, a ramovi i saće potpuno pokidani i upropašteni, toliko da više nikada ne mogu da se upotrebe.

Kako kaže Nikolić, pčele su bile veoma uznemirene, pa se brine da preostale ne počnu međusobno da se napadaju. Time bi nastala još veća šteta.

O slučaju je odmah obaveštena šidska policija, koja je izašla oba puta na lice mesta i obavila uviđaj.

Procenjena materijalna šteta je oko šest hiljada evra. Nikolić se nada da će počinioci biti pronađeni i uhapšeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    22. februar 2017 | 15:03

    Vreme je da se u Srbiji donese zakon kojim vlasnik kuce uli svog imanja-zemljista, svih pokretnih i nepokretnih stvari ima pravo braniti i oruzjem a da na nanete povrede ili ubistvo neodgovara. Nasi sudovi vise stite lopove nego postene gradjane. Da ih je kojim slucajem premlatio ili da ih je izjuedao pas cuvar vlasnik bi odgovarao. Apsurd da nemoze biti veci. Zato lopovi i neprezaju da vas napadnu u vasoj kuci ili na vasem imanju. Da uhvati policija ove oni kazu nemaju nista odkuda bi nadoknadili stetu i sta mozes? Mozes da sedis i cupas kosu, a kada bi bilo dogvoljeno da ga ubije ko zeca kad udje na tudji posed lopov bi dobro promislio da li bi krenuo u pljacku.

  • andjelka

    22. februar 2017 | 15:01

    Druze ako imas para za kosnice imas i za pusku..

  • Duro

    22. februar 2017 | 14:31

    KONKURENCIJE...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA