Mislili su da im se beba samo prehladila, a to je bio njen poslednji dan: Zastrašujuća fotografija majke kojoj dete umire na rukama (FOTO)

- Postavili smo sliku da bi drugi roditelji mogli da vide koliko meningitis može da bude opasan

  • 5
Foto: Profimedia, Caters News Foto: Profimedia, Caters News

Ova srceparajuća fotografija prikazuje momenat u kom 8-mesečni dečak, čiji su roditelji samo mislili da ima običnu prehladu, umro je u majčinim rukama nekoliko časova nakon što su mu lekari dijagnostikovali meningitis.

Mali Tomo bi danas bio živ da je vakcinisan: Majka Irena ima snažnu i potresnu poruku za druge roditelje

Harijevo telo se udvostručilo, a koža mu je bila uništena od osipa. Njegovi roditelji, Luis i Džon Done još uvek nisu prihvatili Harijevu smrt, beba je umrla samo jedan dan nakon što mu je ustanovljen meningitis, a roditelji su ga odveli kod lekara misleći da ima običnu prehladu.

Roditelji su morali da donesu najtežu odluku i da daju dozvolu lekarima da isključe Harija sa aparata, nakon što im je saopšteno da je meningitis ostavio velike posledice na njegov mozak.

Sada su ovi hrabri ljudi podelili fotografiju na kojoj Luis drži Harija u rukama, njegovo telo neprepoznatljivo. Ova fotografija napravljena je samo nekoliko trenutaka nakon Harijeve smrti, a postavili su je da bi upozorili sve na ovu opaku bolest.

- Postavili smo sliku da bi drugi roditelji mogli da vide koliko meningitis može da bude opasan. Nisam mogla da prepoznam mog Harija, crni osip, otekao, rekli su nam da su mu bubrezi otkazali - rekla je Luis.

- Svako novo jutro je noćna mora. Ne mogu da opišem šta znači gubitak Harija. Još uvek ne shvatam da se ovo zaista dogodilo, ne sećam se nedelja koje su usledile, mislila sam da živim u nekom paralelnom svetu, da sam upala u svoju noćnu moru - kaže ova majka.

Roditelji su izašli 19. februara prošle godine, kada su dobili poziv od Džonove ćerke Šelbi (19) koja im je rekla da nešto nije u redu sa Harijem.

Foto: Profimedia, Caters News Foto: Profimedia, Caters News

Prvo su mislili da je samo prehlada, ali kada su stigli kući momentalno su pozvali hitnu pomoć. Kada su lekari stigli dali su mu antibiotike za meningitis i stavili mu masku za kiseonik.

Zatim je odvezen u bolnicu gde je umro u 8:32 uveče sledećeg dana.

- Čim sam ušetala imala sam loš osećaj, nisam ga ni uzela već sam pozvala hitnu pomoć. Kada su mu dali antibiotike znali smo da je ozbiljno bolestan. Pokušavali su da stabilizuju njegovo stanje, sećam se da su doktori govorili da moraju da ga uspavaju, ali nisam želela to jer sam se plašila da ga više nikada neću videti - rekla je Luis.

- Znala sam da se neće probuditi, gledao me je, a ja sam mu rekla da ću biti tu kada se probudi - kaže Luis.

Roditeljima su rekli da je Harijev mozak umro. Imali su opciju da ga zadrže na mašinama ali to je moglo da izazove srčani udar.

- Nismo želeli da pati više, pozvali smo sveštenika koji ga je blagoslovio. Kada su isključili aparate Hari je umro na mojim rukama, to je slika koju smo objavili - kaže Luis.

Od smrti svog sina Luis upozorava ljude da vakcinišu decu protiv Meningitisa B.

- Nekad ne mogu da se obuzdam i vrlo se uznemirim kada me nešto podseti na njega, samo bih počela da plačem. Bio je tako srećan dečak, veseo i vedar. Uvek se smejao i smešio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA