Potraga za unesrećenima u Kragujevcu: Dron i robot će na zgarištu tražiti nestale (FOTO)

Ekipe iz ministrarstva odbrane na putu ka Kragujevcu, doneće robota i dron koji će ispitivati stanje na terenu

  • 4

Ekipa lekara Vojno medicinske akademije stići će tokom noći u Kragujevac, da bi pomogla u dijagnostikovanju i lečenju povređenih u požaru i eksploziji koja se tokom dana dogodila u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu. Sudbina još tri osobe na mestu eksplozije nije poznata jer ovog trenutka niko zgarištu ne sme da priđe, zbog rizika od mogućih novih eksplozija.

UŽIVO IZ KRAGUJEVCA: Jedna osoba poginula, a za troje se traga. Postoji opasnost od novih eksplozija (FOTOGRAFIJE S LICA MESTA)

"Zaboga ljudi, mi imamo mrtve": Haos u Kliničkom centru u Kragujevcu (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dr Predrag Sazdanović, direktor KC Kragujevac rekao je večeras da se u ovoj ustanovi do sada leči 25 osoba sa mesta eksplozije.

- Primili smo 25 pacijenata na hospitalizaciju, od toga su tri pacijenta na opservaciji u Urgentnom centru i oni u ovom trenutku imaju višestruke povrede. Niko nije životno ugrožen. S obzirom na specifičnost tih povreda, pozvali smo kolege sa VMA da nam pomognu, jer u nekom odloženiom vremenu može doći do naknadnih povreda primljenih pacijenata - rekao je dr Sazdanović i dodao:

- Oni imaju opekotine i povrede mekih tkiva, ali ono čega se plašimo su povrede unutrašnjih organa. U pitanju su vrlo specifične povrede i tek nakon dolazaka ekipe sa VMA koja će stići tokom noći, i dodatne dijagnostike, moći ćemo da damo dodatne informacije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sudbina još tri osobe za kojima se i dalje traga, nije poznata, a zgarištu je previše opsano i prići.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zoran Đorđević, ministar odbrane, rekao je večeras da su ekipe iz ministrarstva odbrane na putu ka Kragujevcu i da će oni doneti robota i dron koji treba da ispitaju stanje na terenu, na mestu eksplozije. Uz pomoć ove opreme biće odlučeno kako lokalizovati i pronaći ljude koji su nestali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nema drugog načina da se pođe u potragu jer na nekim delovima Tehničko-remontnog zavoda vatra još tinja i postoji opasnost od novih eksplozija. Niko ne sme da priđe dok ne stigne ekipa iz Beograda - rekao je Zoran Đorđević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ministar je obišao mesto događaja, a onda i povređene, pa se vratio na teren u Tehničko-remontni zavod.

(Marija Raca)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AVRAM

    28. februar 2017 | 22:09

    Tesko nama u ovoj jadnoj i bednoj srbiji a jos teze ovima sto izginuse ne svojom krivicom.

  • Zlatan

    28. februar 2017 | 21:24

    Drajver bio i ostao.

  • Kami

    2. mart 2017 | 12:36

    Naci ce ako je u opste mesto ostalo od tih nesrecnika, jadni ljudi. Bolje bi bilo da u takvim firmama uvedu strozije zakone i sigurnije uslove rada. Malo-malo pa se desi neka katastrofa i ginu nam zaposleni. Sigurnost na prvom mestu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA