≫ 

Ovo su imena nestalih radnika: Od požara se spasilo 74 ljudi pobegavši u šumu, sada su na sigurnom

Informacija da se jedan od trojice nestalih radnika javio i da je uspeo da se sakrije u nekom bunkeru na žalost nije tačna

  • 1

Nakon eksplozije u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu najzad su poznata imena nestalih. Reč je o kapetanu Darku Kostiću i dvoje civila zaposlenih u Zavodu, Željku Nikoliću i Dejanu Kovačeviću.

Uživo iz Kragujevca: Nestali radnici se javili iz bunkera (FOTOGRAFIJE S LICA MESTA) (VIDEO)

"Zaboga ljudi, mi imamo mrtve": Haos u Kliničkom centru u Kragujevcu (FOTO)

Ministar odbrane Srbije, Zoran Đorđević, ranije večeras rekao je da je prilikom detonacije poginuo potpukovnik Miroslav Perišić, kao i da su nestale tri osobe "za kojima se intenzivno traga".

Ispred KC Kragujevac okupljenima koji čekaju vesti o povređenima i nestalima obratio se ispred Ministarstva odbrane pukovnik Mihajlo Zogović, koji je i otkrio imena nestalih.

Informacija da se jedan od trojice nestalih radnika javio i da je uspeo da se sakrije u nekom bunkeru na žalost nije tačna.

Tačno je da su 74 radnika Remontnog zavoda uspela da pobegnu u šumu nakon eksplozije. To je ujedno i odgovor na teorije zavere i mnoga pitanja koja su večeras zasula društvene mreže - gde su radnici čija su vozila i dalje na parkingu Remontnog zavoda.

U opštoj pomentnji, verovatno su se porodici javljali radnici koji su pobegli, pa je došlo do nesporazuma, te su se familije ponadale da su se javili nestali. Radnici koji su uspeli da se spasu iz požara sada su na bezbednom mestu, u posebnom objektu i čekaju evakuaciju.

Foto: Telegraf

To su potvrdili i predstavnici Vojske Srbije večeras u Kliničkom centru Kragujevac.

Oni su evakuisani jer je potvrđeno da je teren siguran.  Na nekim mestima još tinja i postoji opasnost od novih detonacija.

Ranije večeras ministar odbrane, Zoran Đorđević, rekao je da su ekipe iz Ministrarstva odbrane na putu ka Kragujevcu i da će oni doneti robota i dron koji treba da ispitaju stanje na mestu eksplozije. Uz pomoć ove opreme biće odlučeno kako lokalizovati i pronaći ljude koji su nestali.

Zogović je rodbini večeras rekao da je na mesto tragedije upravo stigao specijalni robot i četiri drona, koji će pretraživati mesto nesreće.

(M.Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale 11

    1. mart 2017 | 01:57

    Pa šta je više istina,pobogu? Dajte nam istinu o ljudima. Nemoj te nagadjati. Aman,bre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA