≫ 

Jauk majke potpukovnika stradalog u eksploziji: "Sine, imali smo druge planove"

U porodici Miroslava Perišića smenjuju se muk i plač

  • 1

Potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić izgubio je život u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu. Bio je pripadnik Vojske 26 godina, komandant garnizona Kragujevac, a u prethodne dve godine radio je u Tehničko-remontnom zavodu.

ŽRTVA TRAGEDIJE U KRAGUJEVCU: Potpukovnik Miroslav Perišić stradao u eksploziji u Medni

- Sine, imali smo druge planove - odjekuje Vinjištem jauk majke Zorke koja ne može da prihvati da njenog jedinca više nema.

Vinjište, selo nadomak Kragujevca. Ovde je iz rodnih rodnih Potpećana kod Foče, pre tri godine, Miroslav Perišić, doveo majku da njoj olakša staračke dane, a sebi i svojoj porodici da umanji brigu. Nedavno je ovde, u kutijama, doneo sva svoja odlikovanja. Iz mira i proteklog rata.

Dragan Mitrić, potpukovnikov brat od ujaka, priča da je na svakom ratištu Miroslav Perišić bio. Od Hrvatske, Bosne, u bombardovanju je komandovao raketnom baterijom. Nijedan vojnik mu nije stradao.

- Brate moj, ne mogu da verujem - govori Ljubinka, sestra stradalog potpukovnika.

Rodbina se, posle prve vesti, zaputila iz Foče. Dans u njegovom Vinjištu očekuju pun autobus. Toliko je u zavičaju bio poštovan. I nije čudo: Miroslav Perišić je sin borca poslednjeg rata koji je poginuo 1992. godine. Po njemu je Miroslav sinu jedincu dao ime.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    2. mart 2017 | 15:16

    Moje saučešće porodici Perišić. Samo lepe reči sam čula po Kragujevcu o stradalom gospodinu! Počivajte u miru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA