≫ 

Isidori Bjelici preselo Valjevo: Ljudi uzimali njene knjige, otišli kući, dinar nisu platili! (FOTO)

Svi posetioci ulaznicu na književno veče platiti su 300 dinara pa su verovatno mislili da je knjiga besplatana

  • 6

Ona stara da "knjigu nije sramota ukrasti", izgleda ne važi za Valjevo.

U stravičnom udesu povređen dečak (8): Pomahnitali vozač vozio po trotoaru i izazvao direktan sudar u Valjevu

Ovakvu knjigu nema niko, a odštampana je u Srbiji: Napisana je bez ijednog slova A

Dokaz za to je promocija nove knjige spisateljice Isidore Bjelice u tom gradu, neslavno se završila, jer je nestao određeni broj njenih knjiga koje su bile na prodaju. Ceo slučaj je prijavljen policiji, a vrednost knjiga koje nedostaju je oko 200 evra.

Organizatori su apelovali na građane koji su "greškom“ uzeli knjige da ih vrate, jer će u suprotnom štetu izdavačkoj kući "Laguna“ morati da nadoknadi Isidora Bjelica.

Foto: Stefan Stević Foto: Stefan Stević

Promocija nove knjige Isidore Bjelice „Miris neba“ održana je u Sali Višeg tužilaštva u Valjevu, gde su svi posetioci ulaznicu na književno veče platiti 300 dinara. Nakon promocije, organizovano je potpisivanje njenih knjiga, međutim, pretpostavlja se da su pojedini građani, iz neznanja, salu napustili bez plaćanja knjige.

- Organizatori su bili zaduženi za prodaju, a Isidora je potpisivala knjige zainteresovanima. Najverovatnije da su pojedini građani mislili da knjigu dobijaju besplatno, jer su platili ulaznicu za književno veče - navodi jedan od posetilaca ove književne večeri, koji je insistirao na anonimnosti.

Foto: Stefan Stević Foto: Stefan Stević

Jedan od organizatora književne večeri u Valjevu Vojislav Bajić je na svom Fejsbuk profilu pozvao građane koji nisu platili knjige da ih vrate.

- Dragi sugrađani, pošto je na književnoj večeri nestao veći broj knjiga molimo građane koji su greškom mislili da su knjige besplatne da se jave i donesu ih. U suprotnom, Isidora Bjelica će biti prinuđena da nadoknadi štetu jer je vlasnik "Lagune" odbio da otpiše ovaj gubitak i traži od Isidore da to plati. S obzirom na to da znamo da Isidora ima veliki problem i da plaća svoja lečenja sigurni smo kao organizatori da će se osobe koje su greškom odnele knjige javiti - naveo je Bajić.

Foto - Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto - Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

On je potvrdio da je o celom slučaju obaveštena i valjevska policije, te da očekuje brzi rasplet, jer u zgradi Višeg tužilaštva postoje sigornosne kamere.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjvevka

    3. mart 2017 | 13:45

    Pa to su valjevci,sta je tu cudno

  • Valjevac

    4. mart 2017 | 14:23

    Ulaz na promociju je naplacivan. Cena je bila 300 dinara. Prodato je izmedju 200 i 300 ulaznica. Organizatori su podbacili. Dok su brojali pare i trljali ruke, knjige su istavili "na izvolte". Nisu ih imali pod nadzorom, i stekao se utisak da se placanjem ulaznica dobija i knjiga. A sada su svi drugi krivi, sem pravih krivaca

  • Brak

    6. mart 2017 | 23:35

    Sramota, bas me interesuje na kojoj knjizevnoj veceri se naplacuje ulaz, bas sramota i vredjane inteligencije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA