≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak Đoković za Telegraf: "Sa glavom će biti u redu, volim tenis i voleću ga zauvek"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uprkos porazu ostao je pozitivan najbolji srpski teniser

  • 12
Novak Đoković Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Novak Đoković nije uspeo da se plasira dalje od trećeg kola Mastersa u Rimu. Prošle godine četvrtfinale, ove odlazak kući nešto ranije posle prilično lakog poraza od Alehandra Tabila iz Čilea.

Mnogi su ovu slabu igru povezali sa incidentom kada je posle prvog meča pogođen flašom u glavu, a na konferenciji je i sam rekao da će odraditi skener, jer je osetio promene kod sebe.

Kako stvari stoje, mora se već motriti na nove zadatke, jer sleduju Rolan Garos, Olimpijske igre i Vimbldon, što je ujedno i gro svih Novakovih nadanja i očekivanja.

Nakon meča, Novak je za Telegraf podelio svoje nedvosmislene ciljeve za ovu sezonu i da se od toga ne odstupa. Uz to, istakao je da će sa glavom biti sve u redu i da će moći da nastavi sa glavnim zadacima.

- Nema tu šta da se razmišlja. Kao i uvek, Olimpijske igre i Grend slem su glavni prioritet. Kako je bilo na početku godine, tako je i sada, ništa se tu ne menja. Ostaje tako. Da igram slabo, igram. Daleko sam od svoje neke željene forme, ali dobro, videćemo kako će se stvari odvijati na Grend slemovima. Naravno, motivisan sam, ovo sa glavom će biti sve u redu. Da vidimo kako će sve proći u Parizu, pa da gledamo dalje ka Olimpijadi.

Jedini si od svoje generacije ostao kojeg se plaše, tu su neki novi momci?

- Pa, ne znam. Ja i dalje volim tenis i voleću ga zauvek. Ako pričamo o takmičenju i profesionalnom nivou, tu je potrebno mnogo stvari da se poklopi da bi se igrao najbolji tenis. U ovim godinama mi je drugačiji tenis, drugačiji mi je osećaj, generalno osećaj vezan za takmičenja. Trudim se da izvučem maksimum, ali mi nije uspevalo do sada. Evo, sada dolazi najbitniji deo u godini, tih nekoliko najbitnijih turnira i eto, spremam se za to. Do početka Rolan Garosa, nadam se najboljem - zaključio je Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte momenat kada Novaka Đokovića pogađa flaša u glavu! Sa bolnom grimasom je pao...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    12. maj 2024 | 17:37

    Da se ne lažemo premalo trenira i igra, vidi se i po stomaku, ne vide se više mišići...

  • Dusan

    12. maj 2024 | 17:53

    Tamo te bas ne vole, verovatno zato sto si Srbin? Ne vole te ni na drugim turnirima, ali Rim treba videti i doziveti, kolika je to mrznja prema nasem Noletu. Citav zivot se ponosni Srbine iz Jasenovog polja boris sa protivnicima na terenu, na tribinama i protiv raznih belosvetskih mesetara. Napred i srecno u nove pobede!!!

  • Bata Leki

    12. maj 2024 | 17:30

    Dobro je Nole, izvukao si zivu glavu iz Rima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA