DRAMATIČNO: Kuršumlijsku Banju okupirale džinovske zmije od četiri metra!

Biolozi objašnjavaju da su velike zmije koje su prethodnih dana viđene u kuršumlijskom kraju najverovatnije smukovi, koji su zbog povoljnih klimatskih uslova dostigli enormne dimenzije

  • 5

Meštani Kuršumlijske Banje primetili su neobične zmije, kako tvrde "ogromnih dimenzija", a u Domu zdravlja povećan je broj pacijenata sa ujedom te životinje.

Stanovnici Kuršumlijske Banje kažu da su nedavno u šumi, koja se nalazi nedaleko od ove banje, videli zmiju kakva se ne pamti u tim krajevima, a straiji meštani kažu da nikada nisu videli takvu zmiju.

- Bila je debljine kao limenka ili flaša od pola litre piva. Dužina joj je bila do četiri metra, a boja joj je nekako modro-zelena, tamnozelena, sa belim tačkicama. Kada sam je video, podigla je glavu, veličine moje šake, a ja sam onda pobegao - rekao je jedan meštanin.

Istovremeno, u samom centru Kuršumlijske Banje viđena je zmija koja je prelazila ulicu, a kako tvrde meštani, njena dužina bila je više od četiri metra.

Biolozi objašnjavaju da su velike zmije koje su viđene u Kuršumlijskoj Banji najverovatnije smukovi, koji su zbog povoljnih klimatskih uslova dostigli enormne dimenzije. Oni kažu i da bi te zmije, ako zaista postoje, bile veoma zanimljive za nauku.

- Ja sam se okrenuo i mislio sam da me zakačila grana po glavi, ali kada sam se okrenuo video sam da visi zmija - kaže jedan stanovnik Kuršumlijske Banje, i dodaje da je posle morao da ide u bolnicu jer se onesvestio.

- Ne smemo nigde da sednemo, jer non-stop srećemo zmije, ne smemo ni stvari na pod da ostavimo. Dve smo našli i u kamionu - kaže drugi meštanin.

U kuršumlijskom Domu zdravlja kažu da se svakog drugog dana javljaju ljudi sa ujedima zmija, a među njima bilo je i jedno dete. Iz te ustanove dodaju da zasad imaju dovoljno seruma protiv ujeda zmija.

(D. Z. / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA