Da li bijete ženu? Skandalozan upitnik za muslimanske đake

- Niko ne bi trebalo da se suočava sa glupim, islamofobičnim i pitanjima punim mržnje pre nego što se sretnu sa svojim predstavnikom vlasti, smatrajmo ga odgovornim - objavio je u videu na svom Fejsbuk nalogu Adam Soltani

  • 0

Troje muslimanskih učenika koji su želeli da razgovaraju sa zvaničnikom države Oklahoma o islamu morala su prvo da popune upitnik u kom je bilo i pitanje "da li bijete ženu", izjavio je šef Saveta za američko-islamske odnose Adam Soltani.

ISLAM POBEĐUJE HRIŠĆANSTVO: Ovako će 2050. godine izgledati svet!

"Da li bijete ženu?", glasi jedno pitanje upitnika koji im je asistent zvaničnika Džona Beneta dao.

Drugo pitanje je glasilo: "Da li se odričete terorističke organizacije Hamas?". Upitnik je sadržao 17 pitanja, a kako prenosi CNN, student prava i dvojica srednjoškolaca bili su šokirani i uvređeni pitanjima baziranim na dezinformacijama o religiji.

Oni su na kraju napustili Benetovu kancelariju i nisu se susreli sa njim.

- Niko ne bi trebalo da se suočava sa glupim, islamofobičnim i pitanjima punim mržnje pre nego što se sretnu sa svojim predstavnikom vlasti, smatrajmo ga odgovornim - objavio je u videu na svom Fejsbuk nalogu Adam Soltani.

On je dodao da su učenici znali za Benetove pređašnje negativne komentare o islamu, ali da su želeli da mu pokažu kakvi su muslimani zapravo.

- Smatram da bi veliki broj muslimana u našoj državi voleo da razgovara sa njim i predstavi mu svoju stranu priče. On možda nikada neće promeniti svoj stav o tome, ali oni samo žele da razgovaraju sa njim - rekao je Soltani.

CNN nije uspeo da dođe do Beneta, ali im je on obezbedio detalje incidenta. On je naveo da je već napustio kancelariju kada su mladići došli u posetu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ističe da je asistentu dao da ispune upitnik, zakažu sastanak i donesu svoje verske tekstove na diskusiju, a da je upitnik bio sastavljan na osnovu verskih knjiga i pisanja islamskih učenika.

Na primer, puno pitanje o nasilju nad ženama glasi: "Kuran i šerijatski zakon svih učenja nalaže da muž može da tuče ženu. Da li vi tučete vašu ženu?"

Benet je o ovom pitanju dao obrazloženje: "Prema Kuranu i šerijatskom zakonu, ženi se zaista može fizički naškoditi ukoliko okolnosti to opravdavaju, kao na primer u slučaju neposlušnosti. To svakako ne znači da svi muslimani tuku svoje žene, samo im religija dozvoljava da to rade."

Kako se navodi, osim toga, bilo je i pitanja poput: "Muhamed je bio ubica pagana, hrišćana i jevreja koji nisu bili saglasni sa njim. Da li ste vi saglasni sa ovim primerom?"

Ako nisu bili svesni onoga za šta se islam zalaže, trebalo je da znaju i istraže, a onda, kada su bolje informisani, da donesu odluku o tome šta žele da podrže, a šta ne. Ukoliko su oni svesni za šta se islam, šerijat, džihadisti, CAIR zalažu, i dalje to podržavaju, onda su i oni deo problema, naveo je Benet.

Studenti su posetili kancelariju zvaničnika povodom godišnjeg događaja u kojem muslimani pričaju sa predstavnicima vlasti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA