Brod sa 113 migranta na Jonskom moru tražio pomoć, nema podataka odakle su izbeglice pošle

Jonsko more deli Grčku od Italije, koja je postala glavno mesto ulaska migranata i izbeglica u Evropu od kada je pre godinu dana stupio na snagu sporazum između Evropske unije i Turske

  • 1

Brod sa oko 113 migranata i izbeglica poslao je danas poziv za pomoć kod zapadnog grčkog ostrva Paksosa u Jonskom moru, nakon što ga je zahvatilo nevreme. Migrante je spasio teretni brod koji se našao u blizini, saopštila je grčka obalska straža.

Brod španske nevladine organizacije spasio 250 migranata kod obale Libije

Brod je poslao signal za pomoć na 32 nautičke milje od ostrva Paksos dok je u toj oblasti duvao vetar od šest do sedam bofora (39 do 69 kilometara na sat), naveo je isti taj izvor.

Grčke vlasti zatražile su od tri plovila, dva teretna broda i jednog tankera koji se nalaze u toj zoni da pomognu migrantima. Za sada nema podataka o tome kuda brod ide ili koje su nacionalnosti migranti.

Jonsko more deli Grčku od Italije, koja je postala glavno mesto ulaska migranata i izbeglica u Evropu od kada je pre godinu dana stupio na snagu sporazum između Evropske unije i Turske.

Tim sporazumom znatno je smanjen priliv migranata preko Egejskog mora, na istoku Grčke naspram turske obale odakle je 2015. više od 800.000 izbeglica, uglavnom Sirijaca, išlo ka evropskim zemljama.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta/AFP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA