"Obećana zemlja" je prva u svetu koja će zahtevati od firmi dokaz da ravnopravno plaćaju svoje zaposlene (VIDEO)

Standard će se uvesti za sve poslodavce sa više od 25 zaposlenih kako bi se osiguralo da su plate za podjednak rad jednake

  • 2

Island je saopštio da će, kao prva zemlja u svetu, zahtevati od poslodavaca da dokažu da ravnopravno plaćaju zaposlene, bez obzira na pol, nacionalnost, seksualnost i druge razlike.

Ako želite dobar posao u inostranstvu, ovo je šansa za vas: ISLAND NUDI POSAO ZA 4.000 STRANACA!

Vlada je saopštila da će taj standard uvesti za sve poslodavce sa više od 25 zaposlenih kako bi se osiguralo da su plate za podjednak rad jednake.

Island želi da iskoreni razlike u platama među polovima do 2022. godine. Ministar za jednakost polova i socijalna pitanja Torstein Viglundson je danas, povodom Međunarodnog dana žena, izjavio da je sada "pravo vreme da se uradi nešto radikalno u vezi s tim".

Hiljade Islanđanki prošlog oktobra su u znak protesta zbog jaza u platama obustavile rad tačno u 14:38. Grupe za prava žena izračunale su da su žene samo do tog momenta plaćene koliko i muškarci a da posle tog vremena nisu, te proizlazi da ostatak radnog vremena rade besplatno.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    9. mart 2017 | 18:34

    To je u SFRJ bilo pola veka. Radnici u firmi za isti posao ista plata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA