Ako želite dobar posao u inostranstvu, ovo je šansa za vas: ISLAND NUDI POSAO ZA 4.000 STRANACA!

Kako se turizam ubrzano razvija u ovoj ostrvskoj državi, tako najveći broj traže upravo u toj grani industrije

  • 23

Prošle godine je na Islandu drastično smanjen broj radnika zbog čega ova zemlja nudi posao za 4.000 stranaca. Kako navodi "Business Icelanda", njihove kompanije traže strane radnike različitih profesija.

NEMAČKA TRAŽI 20.000 RADNIKA: Nude vam ove poslove, a plate su odlične!

NA POMOLU NOVI REFERENDUM U EVROPI: Islanđani žele da se pitaju da li hoće u EU

Kako se turizam ubrzano razvija u ovoj ostrvskoj državi, tako najveći broj traže upravo u toj grani industrije.

Ranije ove godine, ministar za socijalna pitanja izjavio je da Island postaje "imigrantska nacija" zbog sve većih demografskih promena i da će Island u narednim godinama da primi veliki broj stranih državljana kako bi popunili prazna radna mesta.

Pored pomenutih problema, Island se suočava i sa drastičnim problemom starenja, a čak oko 10 posto stanovnika starije je od 70 godina.

(Telegraf.rs / Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Tanja

    21. januar 2017 | 07:21

    Ne nasedajte na ove priče pogotovo kad su ovako malo izolovane zemlje u pitanju poput Islanda i recimo novog Zelanda. Živim u americi i tražila sam da se zaposlim preko takvih programa u jednoj od tih zemalja, bila je prevara što se tiče plate i stanovanja. Dobro proverite sve.

  • C.C.Capwell

    21. januar 2017 | 14:02

    ..i nastavak. stan je skup, ne manje od 1000 evra. plata ne manja od 3000 evra na racun, a ako hoces da radisi ako si sposoban za kratko vreme zarada moze da ide i do 5000-5500(ja imam vise od tog i tecno pricam islandski, a nisam ni lekar ni advokat, obican stranac). idealno mesto za dvoje mladjih ljudi, jer u dvoje je lakse. na gradjevini ko bi hteo moze zaraditi bas puno, ja bas i ne volim zbog lose vremena, doduse nije mi ni sila. jedan par moze opusteno da zaradjuje 800000 kr mesecno i 40% da odbije na troskove. kruna:dinar 1:1 trenutno. to je neka prava istina za ljude koji hoce da rade, a za neradnike kojih ima i ovde puno, nasih, je bolje da se vrate kuci, jer gube sopstveno vreme

  • C.C.Capwell

    21. januar 2017 | 13:44

    zivim na islandu vec podugo i sve sam prosao sto je ovu zemlju zadesilo, blagostanje, veliki pad 2008. i evo sad opet neko bolje vreme. istina je da se trazi 4000 radnika pa i vise od tog. istina je da sa nasim papirima TESKO. mora hrvatski pasos ili bilo koji drugi EU. engleski jezik obavezan. ja bi voleo da nasih dodje puno vise, ali poljaci su nekako u prednosti jer imaju otvoren put, razijene sisteme za posao, ugovore i kojesta, jednostavno dolaze u neverovatnom broju. istina je da je najlakse doci iz budimpeste direktno do keflavika za nekih 200 evra u jednom pravcu. istina je da ih je puno otislo, ali se i dosta njih vraca jer mogu imati dobru platu, a tamo su im i dalje porodica i prijatelji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA