I PAPA JE GREŠNIK: Priznao tajne iz privatnog života koje su zabranjene za sveštenike

"Kada me idealizuju, osećam se napadnutim"

  • 13

U intervjuu nemačkom nedeljniku "Cajt" papa Franja je priznao da je grešio u životu i otkrio da se oseća kao "običan čovek, koji čini ono što može".

PAPA IZAZVAO SKANDAL: Isprozivao crkvu i licemerne vernike

- Ne smemo da zaboravimo da je idealizovanje čoveka takođe prikriveni oblik agresije. Kada me idealizuju, osećam se napadnutim - rekao je vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve za "Cajt".

Papa takođe otkriva da mu se događa da posumnja u veru, piše Štutgart Cajtung.

- Ima teških trenutaka kada kada kažem: ‘Gospode, ne razumem ovo!’. A to nisu samo trenuci unutrašnje teskobe, već i teške sutacije u koje sam se uvalio vlastitom krivicom - rekao je Argentinac.

Ne ulazeći u detalje, spomenuo je i "verenicu" iz mladosti, ali je dodao da se nije spremao za ženidbu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Takođe otkriva da ga kritike mnogo ne uzbuđuju.

- Jasno mi je da se nekima ne sviđa moj pristup, to je sasvim u redu. Svako ima pravo na svoje mišljenje. To je legitimno, ljudski i obogaćujuće - rekao je on.

Ono što ga brine je populizam u Evropi.

- Populizam je loš i završava se loše, to smo videli u prethodnom stoleću - rekao je papa, dodavši da je ceo svet u ratu, "trećem svetskom ratu, koji se širi deo po deo".

Protestnu akciju plakatima u Rimu, kojom su protivnici kritikovali njegov kurs modernizacije, papa Franja opisao je kao "impresivnu". Kaže da mu nedostaje autoriteta.

- Već toliko puta sam rekao "dosta". Vredelo je - rekao je papa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    9. mart 2017 | 22:52

    Prijatno sam iznenadjen kolicinom razuma kod ovog coveka .

  • WIC

    9. mart 2017 | 20:16

    Za vreme inkvizicije i krstaskih ratova u srednjem veku, katokicka crkva je ubijala sve sto nije katolicko, zabranjivala je citanje biblije, a onaj ko je pokusao bio je prolgasavan jeretikom i bio kaznjivan. Hrist je osnovao hriscanstvo. Citas bibliju i verujes u nju i onda si hriscanin. Danas se katolicka crkva zasniva iskljucivo na crkvenom ucenju, a za sveto pismo, svetu knjigu hriscanstva, smatraju da je bajka. Papa je priznao evoluciju kao naucno ispravnu teoriju. Da li je to hriscanstvo? I kad ljudi kazu ako je to papa rekao onda je to sigurno tako, a ne shvataju sta je ustvari rimokatolicka crkva i ko stoji iza toga

  • Thiago

    9. mart 2017 | 19:44

    Pa cim papa sumnja u veru, nije prava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA