34

Kada budete registrovali kola možda ćete morati da izvadite i novu vozačku (SPISAK AUTOMOBILA)

Vlasnici automobila iz A, B i C segmenta predstavljaju potencijalnu metu novog zakona prema kome će vozilo, od ove godine, umesto na 5 biti registrovano na 4 mesta

Vozačka dozvola, dinari, pare, novac
Foto: A. Nalbantjan

Kada sledeći put odete na redovnu godišnju registraciju svog automobila, može da se desi da vam zatraže da izvadite novu saobraćajnu dozvolu. Pred nekim vlasnicima četvorotoškaša su novi nameti, doduše jednokratni. Koliko će vas to koštati zavisiće od toga kakvu “mašinu” vozite.

Vozači besni: Prolazimo kroz pakao da bismo registrovali automobile

Najvažnija vest za gastarbajtere: Registracija skupocenih automobila više neće biti ista

Sistem registrovanja zasnovan na kubikaži, smatraju neki, ima mnogo mana. Dodatnu predstavlja činjenica da će opet morati da posegnu za novčanikom. Novu saobraćajnu dozvolu će morati da plati, ko drugi do vozač, i ona će koštati nešto manje od 1.500 dinara. I donekle bi sve bilo u redu da kod pojedinih vozila za novu saobraćajnu dozvolu nije potrebna potvrda proizvođača koja se takođe plaća. Koliko, zavisi od toga šta vozite, ali potvrda će vam iz džepa “izbiti” najmanje 1.500 dinara.

Vlasnici automobila iz A, B i C segmenta (ako je tip vozila – kupe, rizik se dodatno povećava) predstavljaju potencijalnu metu novog zakona prema kome će vozilo, od ove godine, umesto na 5 biti registrovano na 4 mesta. Problem predstavlja zadnja klupa odnosno broj putnika koje možete tu da smestite.

Foto: Wikipedia/OSX

Foto: Wikipedia/OSX

Ovaj broj je za zadnju klupu do sada bio regularnih 3 mesta. Međutim, to će se u budućnosti promeniti pa ćete svoje vozilo morati da registrujete na 2, odnosno ukupno 4 mesta.

Kako se veličina ljudi nije menjala, kao ni vozila, odnosno problematični modeli od kako su napustili fabriku, glavno pitanje je zašto ta vozila nisu od početka važila na 4 mesta? Da li je to propust nekih državnih organa ili možda proizvođača, to još uvek ne znamo, ali svima je jasno da to sigurno nije krivica vozača. Svejedno, upravo oni će morati da snose finansijski teret.

Kod automobila, kao što su “ford ka”, “ford puma”, je to i jasno, pa nema potrebe za dodatnim objašnjenjima. Međutim, spisak automobila je poduži i obuhvata i neka druga, značajno veća, vozila. Među automobilima na koje se ovaj zakon odnosi i već primenjuje su i: “mercedes-benz CL 500″, “renault twingo”, “volskwagen buba”.

Ceo spisak vozila pročitajte OVDE.

Spisak navedenih vozila nije konačan, odnosno moguće su izmene kada su u pitanju podmodeli i generacija. Takođe, može se očekivati da će se spisak ovih vozila proširiti na još neka.

Foto - Ilustracija: Pixabay

Foto – Ilustracija: Pixabay

Prema jednom od komentara na ovu vest, deluje da su se neki od vozača pomirili s tom situacijom.

– Nažalost je tako, ja imam “suzuki wagon”, prilikom registracije su me pitali da li želim da platim neku taksu, ako se dobro sećam oko 12.000 dinara, da sam platila dobila bih dozvolu da registrujem auto za 5 osoba, a pošto nisam, menjala sam saobraćajnu i sad sam registrovana za 4 – navodi Tijana.

Pogledajte i načine kako da uštedite novac za automobil:

Daljinac baner
(Telegraf.rs)

 

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Automobili, kola, Kubikaža, Plaćanje, Registracija, Saobraćajna dozvola, Vozači
Popularni komentari
 • G
  GP

  Glasajte za Vucica!Ha,ha,ha. Otkako je dosao na vlast samo povecava i izmislja namete. Izvol’te, pred vama su izbori.

 • K
  Kowach

  Samo izmišljaju gluposti da bi ovom narodu isterali i poslednji dinar iz džepa!Pa fabrički je odredjen broj mesta u svakom autu,zašto bi se pravili pametni i menjali nešti drugo!Bitno da su putevi i gorivo katastrofa!

 • P
  Pahomije

  Lopovska drzava samo da pokradu narod

foto dana

video dana