"Miroslav Antić je brend, legenda i zaštitni znak Novog Sada" - počinju 10. Antićevi dani

Neosnovano je svoditi Antićevo stvaralaštvo na Plavi čuperak, Garavi sokak i dečju poeziju, jer je reč o multimedijalnom umetniku

  • 0

Jubilarni deseti po redu ''Antićevi dani'' koje organizuje Kulturni centar Novog Sada u čast Miroslava Mike Antića, počeli su danas otvaranjem izložbe ''Prvih 10 godina'' u Likovnom salonu te ustanove kulture.

Poslednja želja Mike Antića: Napisao ju je na ceduljici uoči smrti, a njene reči će vam dati krila (FOTO)

Direktor KCNS Bojan Panaotović istakao je tom prilikom da u vremenu koje planetarno nije lako za kulturu ohrabruje interesovanje medija za takve sadržaje.

- Miroslav Antić je brend, legenda i zaštitni znak Novog Sada, pa je neosnovano svoditi njegovo stvaralaštvo na ''Plavi čuperak'', ''Garavi sokak'' i dečju poeziju, jer je reč o multimedijalnom umetniku i jedan od zadataka ''Antićevih dana'' jeste da šire istinu o tome – kazao je Panaotović.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić naglasio je na otvaranju izložbe da su tragovi koje je Mika Antić ostavio iza sebe neotuđivi deo slike Novog Sada i duha grada koji oduvek slovi za otvorenu sredinu svesnu vrednosti nematerijalnog stvaralaštva, umetnosti i kulture.

mika antic

- Važan jubilej manifestacije ''Antićevi dani'' poklopio se sa prvom godinom na putu ka ozvaničenju titule Evropske prestonice kulture 2021. godine, koja predstavlja dodatno ubrzanje za ukupan razvoj našeg grada. Zahvaljujući velikanima kao što je nezaboravni Mika Antić i njihovim delima koja su neprolazna Novi Sad je i zaslužio laskavi epitet Srpske Atine – ocenio je Rožić.

On je objasnio da izložba ''Prvih deset godina'' svedoči o procesu zvanom ''Antićevi dani'' koji je iz godine u godinu plodotvorniji i bogatiji i koji predstavlja važan segment kulturne ponude Novog Sada.

Prema rečima koautora izložbe Vojislava Radovanovića, ta postavka prikazuje najvažnije medijske objave o manifestaciji ''Antićevi dani'', pa tako predstavlja znak zahvalnosti novinarima koji verno prate programe u čast Mike Antića.

Program ’’Antićevih dana’’ koji traju do petka 17. marta nastavljen je okruglim stolom u KCNS povodom 30 godina hagiografije Draška Ređepa o Miroslavu Antiću i izložbom dečijih radova sa likovnog konkursa raspisanog povodom jubileja manifestacije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA