KRVAVI VIDOVDAN NA KOSOVU: Albanci pucali na srpske navijače, 20 ranjenih!

Na administrativnom prelazu Merdare je došlo do oružane paljbe na Srbe koji su krenuli na Gazimestan povodom Vidovdana. S jedne strane, spekuliše se da je reč o navijačima Partizana, dok je kosovski ministar policije izjavio da je u Srbiju vraćena navijačka grupa "Delije"

  • 20

Grupa Srba, koja je autobusima krenula na Gazimestan povodom Vidovdana, napadnuta je na administrativnom prelazu Merdare, a nakon pucnjave i ranjavanja 20 Srba, autobus je vraćen natrag u Srbiju.

 

Kako je rečeno agenciji Beta, grupa, najverovatnije navijača Partizana, sinoć je u dva autobusa došli u Kosovsku Mitrovicu sa namerom da danas odu na Gazimestan povodom Vidovdana. Njih je jutros u Vučitrnu zaustavila kosovska policija i uz pratnju sprovela do adminitrativnog prelaza Merdare gde su izašli iz autobusa i sukobili se sa pripadnicima KPS.

 

Reporter agencije Beta javlja da na autobusima nema navijačkih obeležja, ali da ljudi u njima nose obeležja Partizana. U sukobu su, kako je rečeno, najverovatnije korišćeni suzavac i gumeni meci.

 

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je povređeno i nekoliko pripadnika Kosovske policije. On je za Radio Slobodna Evropa kazao da su pripadnici policije povređeni u pokušaju da onemoguće prelazak grupe Srba na Kosovo i da su oni tom prilikom policajce gađali kamenicama.

 

- Vratili smo natrag grupu poznatu kao "Delije", koji su inače poznati kao nacionalisti. U tom slučaju povređeno je nekoliko policajaca i uglavnom se radi o povredama kamenicama - rekao je Redžepi.

 

On je dodao i da se "čula i pucnjava iz vatrenog oružja, ali da je to bilo iz pravca Srbije".

 

Danas se dogodio i incident na glavnom mostu Mitrovici, kada je grupa Srba u vidno alkoholisanom stanju kamenicama gađala službenike kosovske policijske službe nakon čega su napadači uhvaćeni i opet preko Merdara vraćeni nazad u Srbiju, kaže za Telegraf izvor blizak policiji.

 

Takođe, kako Telegraf nezvanično saznaje još grupa navijača se sprema da, ukoliko je to potrebno, krene večeras iz Beograda za Kosovo kako bi "pomogla" svojoj braći.

 

(B. Tasić)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov

    28. jun 2012 | 11:23

    sta ste i ocekivali kad su politiku vodilo Tadic i ,,njegov Borko,,.Ovo se pitanje samo resava u sveckim ratovima i da si na pravoj strani,da imas pravog coveka na celu drzave i onda za sva vremena resis.Do tada ne potpisuj i cekaj,a i ranije smo cekalu i docekali.

  • vera

    28. jun 2012 | 13:37

    u picka vam materina... jebace vas Srbi...samo Vi prozivajte... KOSOVO JE SRPSKOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!

  • Njegos

    28. jun 2012 | 14:59

    E ajmo sad oni navijaci sto se tuku izmedju sebe neka idu na kosovo i neka se tuku sa siptarima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA