≫ 

HAOS U PARIZU: Eksplodiralo pismo u kancelariji MMF-a, ima povređenih! (FOTO) (VIDEO)

Napad u srcu Evrope!

  • 2

Eksplozija se dogodila u prostorijama Međunarodnog monetarnog fonda u Parizu, za sada je samo jedna osoba povređena a policija sugeriše da su telefonske pretnje prethodile incidentu, piše RT.

Otkriveno ko je poslao eksploziv u nemačko ministarstvo finansija! Nije terorista, istina je mnogo ŠOKANTNIJA! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Eksplozija se dogodila kada je jedna od službenica otvorila pismo-bombu, koje je stiglo poštom na adresu pariskog MMF-a. Od ekplozije zadobila je povrede ruku i lica. U trenutku eksplozije tri osobe su se nalazile u kancelariji, prenose francuski mediji.

Zgrada MMF-a nije oštećena, a policija se nalazi na licu mesta. Oko 150 ljudi je evakuisano iz zgrade, a ceo kvart je blokiran.

Za sada se ne zna da li je u pitanju teroristički napad, a policijska akcija je u toku.

Prema informacijama tamošnje policije, eksploziji su prethodile i telefonske pretnje, ali još nije potvrđeno da li su u direktnoj vezi sa incidentom. 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Francuskoj je inače sve vreme na snazi vanredno stanje, budući da su terorističke akcije Islamske države poslednjih godina vrlo učestale. Vanredno stanje uveo je Fransoa Oland nakon terorističkog napada na Pariz 13. novembra 2015.

Podsetimo, paket sa “eksplozivnom mešavinom” u sredu je otkriven u Ministarstvu finansija Nemačke, a naknadno je otkriveno a je poslat iz Grčke, od strane glavne grčke opozicione desničarske partije, desničarske Nove demokratije (ND).

U novembru 2010. godine, paket sa eksplozivom poslat je iz Grčke nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, otkriven je u njenoj službi za prijem pošte. Po nemačkim vlastima, ta pošiljka je tada bila deo serije paketa-bombi otkrivenih gotovo istovremeno u Berlinu, Bolonji – u Italiji i u ambasadama u Atini i na tamošnjem aerodromu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA