Čanak: Nije kasno za lustraciju, Srbiji je preko potrebna

- Da je bilo lustracije, Srbija danas ne bi imala niz problema koje ima. Srbija bi bila iznutra pročišćena i pomirena i sa sobom i sa okruženjem - naveo je ovaj predsednički kandidat

  • 18

Predsednički kandidat Nenad Čanak saopštio je danas da Srbija ne bi imala niz problema koje ima da je bilo lustracije, za šta, kako kaže, još nije kasno.

Čanak: Raskinuti energetski sporazum sa Rusijom

Čanak: Srce Srbije je danas u inostranstvu

- Da je bilo lustracije, Srbija danas ne bi imala niz problema koje ima. Srbija bi bila iznutra pročišćena i pomirena i sa sobom i sa okruženjem. Nije kasno za lustraciju, a Srbiji je ona preko potrebna - naveo je Čanak u izjavi dostavljenoj medijima.

On podseća da je oktobra 2000. godine lično tražio da se zabrane Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka, Jugoslovenska udružena levica i Stranka srpskog jedinstva, a njihova rukovodstva lustriraju.

To se, konstatuje, nije dogodilo jer taj njegov predlog nije naišao, kako kaže, na razumevanje većine koalicionih partnera.

- Lustracija je važan činilac u borbi protiv korupcije. Važna je i u borbi za nezavisno sudstvo, ali i za pomirenje i uspostavljanje trajno dobrih odnosa u regionu - naveo je Čanak.

Baner, izbori 2017

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    16. mart 2017 | 15:14

    I ti bi trebalo da budes lustriran.Kao i svi koji su se na bilo koji nacin bavili politikom od 1945.Svi ste vi deo istog banditskog sistema.Posten i cestit narod vapi za demontazom banditskog sistema.

  • Nešo

    16. mart 2017 | 15:16

    Neki su za lustraciju a neki za kastraciju a ti si za dugu zatvorsku kaznu . Tvoje pozivanje na lustraciju je u stilu drž'te lopova i da je država kako treba bio bi u bukagijama .

  • Profesor

    16. mart 2017 | 14:15

    I ti ces pod lustraciju, ima matarijala !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA