"Sveti ratovi uskoro počinju u Evropi": Erdogan optužuje EU da je pokrenula krstaški rat protiv islama!

Samo nekoliko sati ranije njegov ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu upozorio je da bi verski ratovi u Evropi uskoro mogli da počnu

  • 27

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je Evropu da je započela sukob između hrišćanstva i islama, javlja "Independent".

"Gospođo Merkel, vi podržavate teroriste": Teške optužbe Erdogana na račun nemačke kancelarke

Erdogan je to izjavio povodom presude Evropskog suda pravde kojom je podržana smena dve muslimanke koje su odbile da skinu hidžab.

To je, kako kaže, pokrenulo "sukob polumeseca i krsta", kao i narušilo vrednosti EU.

- Sud pravde EU je započeo krstaški rat protiv islama - rekao je Erdogan na mitingu i upitao: "Gde im je sloboda religije?"

- EU, sram te bilo. Dole sa svojim evropskim principima, vrednostima i pravdom... Oni su započeli sukob između krsta i polumeseca, nema drugog objašnjenja - rekao je Erdogan.

On je takođe izjavio da je premijer Holandije Mark Rute izgubio prijateljstvo Ankare nakon diplomatske prepirke zbog zabrane turskim ministrima da održe mitinge u Holandiji.

Samo nekoliko sati ranije njegov ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu upozorio je da bi verski ratovi u Evropi uskoro mogli da počnu.

- Vodite Evropu u ambis. Uskoro će verski ratovi izbiti u Evropi - rekao je šef turske diplomatije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milence

    16. mart 2017 | 17:53

    Redzep aga ti si olako shvatio da to što su ti dali verske slobode,ne možeš da tražiš da budeš kalif umesto kalife.U sred Evrope imaš dzamije klanjaju ti vernici,kolju jagnjiće u kupatilima,nose hidzab,dižu hrišćane u vazduh.A mi jadni Srbi ne možmo da odemo na Kosovo,da se pomolimo u našim crkvama bar u onim koje nam nisu spalili.

  • .S. S.

    16. mart 2017 | 18:52

    Ništa lepše nego da se porokaju ovi divljaci iz azije i ovi germanski demoni!

  • ..

    16. mart 2017 | 16:43

    Evropljani za razliku od turaka i ostalih drzavljana islamskih zemalja ne odlaze u te zemlje,mozda u malim procentima i samim tim, Evropljani odlucuju i postavljaju propise i norme u ponasanju u Evropi, pa kome se svidi, svide, tj. ili se prilagodis ili teras dalje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA