Oni su zavisnici od interneta u Srbiji: Zaboravljaju da jedu, idu u toalet, a postoje još jeziviji slučajevi (VIDEO)

- Najviše zavisnika od interneta ima između 15 i 25 godina i to su uglavnom fanovi video-igrica - rekao je za Telegraf Milan Radovanović, psihološki savetnik i osnivač savetovališta za odvikavanje od interneta

  • 4

Zavisnika od interneta u Srbiji je sve više, pa je upravo to glavni razlog što i u našoj zemlji postoje posebne klinike za odvikavanje od ove vrste zavisnosti.

Google je konačno ubio najiritantiju stvar na celom internetu!

- Najviše zavisnika od interneta ima između 15 i 25 godina i to su uglavnom fanovi video-igrica - rekao je za Telegraf Milan Radovanović, psihološki savetnik i osnivač savetovališta za odvikavanje od interneta.

Kroz ovo savetovalište godišnje prođe više stotina ljudi, uglavnom mlađe generacije. Njih najčešće dovode roditelji i to su uglavnom tinejdžeri koji zbog zavisnosti od interneta i onlajn video-igrica gube odnos sa realnošću i potrebu za društvom, hranom, odlaskom u toalet...

Međutim, postoji i slučaj žene od 60 godina koja je toliko bila zavisna od četa, da su njena porodica i prijatelji mislili da je umrla jer danima nije izlazila iz kuće.

Glavni uzrok zavisnosti od interneta nije sam internet, već neki drugi psihički problem koji se krije ispod toga.

Kada se krene sa odvikavanjem, bitno je zavisnicima ne oduzimati porok naglo, jer je jedan Beograđanin posle oduzimanja kompjutera završio na mostu sa idejom da skoči, a drugi je isekao sve kablove i polupao sijalice po kući. 

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    18. mart 2017 | 19:54

    Izadji na ulicu i vidi da skoro svi koji neshto ne nose ili nedde ne zure, bulje u telefon. Internet je chudo. Postao sam zvezda. Ce izadjem na televizor.

  • victoria

    18. mart 2017 | 23:59

    Ja sam zavisnik od davanja komentara.

  • Krsta

    19. mart 2017 | 11:23

    Roditelji nemaju kontrolu nad decom...samo.da I'm deca budu u fazonu...a posle kukaju i bacaju kompjutere.....a deca ostaju bolesna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA