ČUDO U SREBRENICI: Požar progutao deo zgrade, jedino su ikone u stanu Savića ostale netaknute

Savići veruju da je Božija volja svemoćna i da je sačuvala ikone u stanu da bi se pred njima molili Bogu

  • 7

U Srebrenici je uništena sva imovina u četiri stana u stambenoj zgradi koju je zahvatio požar, a jedino su čitave ostale ikone na zidu izgorelog stana Dušana i Dostane Savić.

POŽAR U SREBRENICI: Gorela stambena zgrada, vatrogasci nemoćni, nema povređenih

Izgorele grede, popadao plafon, spaljen nameštaj i sve pokućstvo, svuda garež i pepeo… Samo su netaknute visile na zidu ikone Jovana Krstitelja, Isusa Hrista, Majke Božje, Svetog Save i Uspenja Presvete Bogorodice.

Nekim čudom šest ikona i deo slavskog pribora nisu oštećeni, ali se na njih nalepio sloj čađi koja se mora pažljivo očistiti da ne bi došlo do naknadnog oštećenja ovih relikvija.

U požaru, koji je izbio 12. marta, pričinjena je velika materijalna šteta. Krov zgrade i četiri stana potpuno su uništeni, a još nekoliko ih je oštetila vatra ili voda prilikom gašenja požara.

Sva imovina - dokumenta, nameštaj, odeća, obuća, bela tehnika, računari, fotografije, nakit, diskovi, knjige, slike, suveniri, posuđe, dečije igračke i druge vrednosti u stanovima su izgoreli.

Među četiri uništena je i stan Dušana i Dostane Savić, koji su 1995. godine izbegli iz Vozuće u Srebrenicu sa ćerkom Jelenom, gde su kupili stan pre nekoliko godina. U ovom požaru stan je uništen, ali su "preživele" ikone, od kojih su neke Savići doneli prilikom evakuacije iz rodnog kraja.

Savići kažu da im je imovina uništena, ali da su zahvalni Bogu što im je porodica ostala živa. Oni se nadaju da će uz pomoć Boga i plemenitih ljudi, po treći put, steći imovinu i krov nad glavom.

- Kućili smo se kao mladi u Vozući, zatim kada smo izbegli u Srebrenicu i kupili smo ovaj stan i, evo, moramo ponovo - kažu Dostana i Dušan.

Savići veruju da je Božija volja svemoćna i da je sačuvala ikone u stanu da bi se pred njima molili Bogu i, uz njegov blagoslov, ponovo stekli i stvorili normalne uslove za život.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MOMO

    20. mart 2017 | 14:14

    Ukazala se djevica Marija-ajmo svi u Srebranicu,lukavo,lukavo...

  • Milka

    20. mart 2017 | 14:46

    Bog vam pomogo i svete Ikone ..zdravlja i bece posle svega.

  • mama

    21. mart 2017 | 09:05

    Dajte broj neki da mozemo da pomognemo ovoj porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA