Povećan broj pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Srbiju

- Udružene snage vojske i policije na granici sa Bugarskom i Makedonijom do sada su sprečile nelegalni ulazak više od 20.000 migranata, a uhvaćeno je 132 krijumčara - rekao je portparol Ministarstva odbrane i Vojska Srbije Jovan Krivokapić

  • 0

Ovih dana beleži se povećan broj pokušaja ilegalnog ulaska migranata u Srbiju, ali zajedničke snage vojske i policije na granici spremne da odgovore na sve izazove, izjavio je jutros portparol Ministarstva odbrane i Vojska Srbije Jovan Krivokapić.

Nove mere obezbeđenja: Srbija na granicama postavlja jače brane za migrante

ONI MOGU DA ZAPALE BALKAN, teroristi na vratima Srbije: Džihadisti - pritajeno zlo koje vreba

Krivokapić je naglasio da su udružene snage vojske i policije na granici sa Bugarskom i Makedonijom do sada sprečile nelegalni ulazak više od 20.000 migranata, a uhvaćeno je 132 krijumčara. Sa lepim vremenom, kako kaže, povećan je broj pokušaja ilegalnih ulazaka, ali su združene snage spremne da odgovore na sve izazove.

- U potpunosti pratimo razvoj situacije. Ukoliko dođe do promena na međunarodnoj sceni, to neće biti problem samo Srbije već za celu EU - rekao je Krivokapić za RTS odgovarajući na pitanje da li su vojska i policija spremne da odgovore na nove izazove ukoliko dođe do raskida sporazuima Turske i EU.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA