≫ 

Likvidiran bivši ruski poslanik na ulici u centru Kijeva: Sumnja se da je ubistvo Putinovog kritičara naručeno!

"Uzimajući u obzir profil žrtve i to čime se bavio, ubistvo bi moglo da bude naručeno. To je prva verzija koju trenutno razmatramo"...

  • 9

Bivši ruski poslanik Denis Voronekov (45), upucan je danas na ulici u Kijevu, nakon što je prebegao u Ukrajinu.

Prve fotografije posle ubistva Putinovog kritičara u centru Kijeva: Dok on leži u lokvi krvi, ubica leži pored njegovog tela ranjen (FOTO)

Načelnik ukrajinske policije Andrej Griščenko, potvrdio je ovu informaciju. Kako je rekao, sudeći po preliminarnim informacijama, ubistvo bi moglo da bude naručeno.

- Uzimajući u obzir profil žrtve i to čime se bavio, ubistvo bi moglo da bude naručeno. To je prva verzija koju trenutno razmatramo - istakao je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Istovremeno, policija je uspela da pronađe ubicu Voronjenkova i da ga uhapsi, ali on je ranjen i trenutno se nalazi u bolnici.

Prema navodima svedoka, Voronjenkov je ubijen kada je ubica ispred hotela „Premijer palas“ zapucao na grupu biznismena među kojima je bio i bivši ruski poslanik. Njegov telohranitelj je uzvratio vatrom i ranio napadača.

Oglasila se i ruska Državna duma, koja tvrdi da je u pitanju provokacija ukrajinskih specijalnih službi.

Voronekov je inače oženjen Marijom Maksakovom, operskom divom, solistkinjom čuvenog "Marinskog teatra" iz Sankt Peterburga i bivšom poslanicom u ruskom parlamentu, sa kojom se zajedno preselio u Ukrajinu.

Bračni par je automatski isključen iz partija kojima su pripadali Marija iz "Jedinstvene Rusije" a Denis iz komunističke partije zbog dvojnog državljanstva što je statutima tih partija zabranjeno. Na jesenjim izborima Maksakova i Voronekov nisu uspeli da prođu u novi sastav Dume.

Foto: Profimedia/Sputnik Foto: Profimedia/Sputnik

Protiv Denisa Voronenkova je pokrenut krivični postupak zbog prevara sa nekretninama pa je pobegao u Kijev da bi se spasio zatvorske kazne a sa njime je tamo otišla i njegova lepa i poznata supruga.

Bivši poslanik Voronenkov je u Kijevu dao više intervjua u kojima napada bivše kolege i rukovodstvo u Kremlju, kao i rusku politiku prema Krinu i Ukrajini. Voronenkov je već dobio ukrajinsko državljanstvo, svedočio je protiv bivšeg predsednika Viktora Janukovića i žestoko je napao rusko rukovodstvo.

Ukrajinskim novinarima Denis je kazao da su on i žena emigrirali zbog toga što ih je pratila Federalna služba bezbednosti(bivši KGB) jer mu navodno nisu oprostili što je učestvovao u raščišćavanju afere "Tri kita" u kojoj su bili umešani visoko pozicionirani generali te službe. Ukrajinsko državljanstvo Voronenkov je dobio šestog decembra. Marija ima pored ruskog i nemačko državljanstvo.

Printksin: Youtube/Громадське Телебачення Printksin: Youtube/Громадське Телебачення

Denis je u intervjuima koje je davao ukrajinskim novinarima kazao da u Rusiji sve kontroliše FSB a da Putin ne voli da se svađe iznose u javnost, pogotovo ako se radi o njegovim korumpiranim drugovima.

Što se tiče Krima dok je bio poslanik Voronenkov je govorio da je to pravedno pripajanje a sada povratak naziva aneksijom. Pre dve godine Voronenkov je govorio kako su ukrajinski političarti prebacili veliki novac u inostranstvo. Pre Voronenkova i Maksakove u Kijev se preselio opozicioni poslanik Ilja Ponomarjov.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Interesantno je da se Denis Voronenkov dok je bio poslanik u Dumi isticao predlozima patriotskih zakona. On je među ostalim predložio zakon po kome stranci ne mogu imati u Rusiji više od 20 posto akcija u sredstvima informisanja. Prošle godine, njegovo ime pojavljovalo se u tzv. Panama pairima, kada su procurile informacije da je bio akcionar u kompaniji na britanskim Devičanskim ostrvima.

Prve fotografije ubijenog Voronekova, kao i fotografije njegovog ubice, pogledajte na linku OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јелена у земљи чуда

    23. mart 2017 | 12:41

    Е јесте баш, сад кога год убију у Русији, Путин је наручио...

  • Кур.енко

    23. mart 2017 | 12:41

    Ма да , Путин убија све безвезњаковиће који га критикују. Нема преча посла. Ови могу да му науде колико и миш мачки, па мора да их ликвидира

  • VDelic

    23. mart 2017 | 13:18

    Po mišljenju ukrajinskih službi Putin bi trebalo da poubija pola sveta jer su mu neprijatelji. A ovaj čovek je stradao od njihovih da bi okrivili Putina. Poturanje kukavičjeg jaja u Ukrajina je postala profesija državnih službi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA