SAD: Vernici podržavaju gej brakove

Istraživanja pokazuju da su dve trećine Amerikanaca hrišćani, njih 46,5 odsto pripada jednoj od protestantskih crkava, a 20,8 odsto su rimokatolici, dok šest odsto stanovnika ispoveda neku drugu veru - jevrejsku, budističku, hinduističku ili islam

  • 6

Većina američkih državljana smatra da religija ima veliku ulogu u njihovim životima, daleko više od Evropljana. Istraživanja pokazuju da su dve trećine Amerikanaca hrišćani, njih 46,5 odsto pripada jednoj od protestantskih crkava, a 20,8 odsto su rimokatolici, dok šest odsto stanovnika ispoveda neku drugu veru - jevrejsku, budističku, hinduističku ili islam.

KO BI REKAO: Amerikanci se najviše plaše ovih 10 stvari, ali iznenadićete se šta im je najžešći strah (VIDEO)

Pitali su Amerikance da li znaju ko je Hitler. Njihovi odgovori su i SMEŠNI i TUŽNI (VIDEO)

Prema istraživanju centra "Pju", najreligioznije su savezne države Srednjeg zapada (takozvani "Biblijski pojas"), a najmanje religiozne su ekonomski jake države Istočne obale, među kojima prednjači Nju Hempšir, sa dvadesetak odsto vernika.

Samo jedan član Kongresa SAD tvrdi da ne pripada nijednoj religiji.

Svaki kongresmen republikanac smatra sebe hrišćaninom, sa izuzetkom dvojice ortodoksnih Jevreja.

Međutim, konzervativci strahuju da se situacija polako menja. Skoro dve trećine Amerikanaca priznaje da retko odlazi u crkvu.

List "Američki konzervativac" navodi da, prema podacima koje je prikupio Naučnoistraživački institut za religije, većina pobožnih Amerikanaca kaže da bi dozvolili gej populaciji da stupa u zakonski brak.

Istraživanje pokazuje da 58 odsto Amerikanaca podržava istopolne brakove, dok se 61 odsto belaca evangelista-protestanata, 55 odsto mormona i 53 odsto jehovinih svedoka protivi legalizaciji istopolnih brakova.

Ovi rezultati pokazuju zašto američki Kongres i predsednik Donald Tramp neće ništa suštinski raditi kako bi zaštitili vernike koji nisu saglasni sa gej populacijom.

Tramp se, takođe, zalaže za istopolne brakove, navode konzervativci i procenjuju da on neće donositi takve politički nepopularne odluke kojima bi bilo šta rizikovao na funkciji predsednika.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    23. mart 2017 | 19:47

    Нису они ни близу хришћанима.

  • Poljska

    23. mart 2017 | 21:51

    Bolesna nacija.

  • Goran

    23. mart 2017 | 19:25

    Od inkvizicije preko verovanja da je zemlja ravna dosli smo do toga da se istopolni brakovi vencavaju. Ni vernici nisu vise sto su nekad bili.Pitam se sta je vera i koja je njena svrha i u cije ime?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA